Onze droom
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Onze droom

Wij zijn de selectie van ADO Vrouwen. Dagelijks proberen wij allemaal het beste uit onszelf te halen. Niet alleen binnen de lijnen, maar – als rolmodel voor jonge meisjes in Haaglanden – ook daarbuiten.

Hieronder leest u meer over wie wij zijn, waar wij vandaan komen en waar we naar toe willen. Om de volgende stap te zetten hebben wij echter uw steun nodig! Elke euro die wordt gedoneerd, zorgt ervoor dat wij weer een stukje dichter bij onze doelen komen.

Onze historie

Sinds de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 spelen wij op het hoogste vrouwenvoetbal niveau in Nederland en daarmee zijn wij een van de vier Eredivisieclubs van het allereerste uur.

In onze relatief korte historie hebben we bewezen tot de absolute top van het Nederlandse vrouwenvoetbal te behoren; in het seizoen 2011/2012 behaalden wij ‘de dubbel’ door landskampioen te worden en de KNVB Beker te winnen in het seizoen daarna werd de KNVB beker geprolongeerd.

Onze identiteit

Al meer dan honderd jaar staat ADO Den Haag voor onverzettelijkheid, geloof in eigen kunnen, tegen niemand opkijken. Kortom, Haagse bluf, belichaamd in iconen als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker en Martin Jol.

Deze karaktereigenschappen zijn ook van toepassing op ADO Den Haag Vrouwen. Feitelijk zijn wij de vrouwelijke vertaling van Haagse bluf. Noem het Haagse bluf met een female touch. Oftewel "powervrouwen op noppen".

Wij zijn jonge ambitieuze meiden die werkelijk waar alles over hebben voor onze sport. In de meeste gevallen combineren wij daarvoor een studie met een of meerdere bijbaantjes en zes keer in de week trainen of wedstrijden spelen. Onze situatie is dan ook veel meer te vergelijken met Olympische sporters dan met onze mannelijke collega’s uit het betaalde voetbal.

Onze droom

Onder het motto "Meer voor Vrouwen" willen wij een platform bieden aan alle Haaglandse meisjes en vrouwen om ook uit te groeien tot powervrouwen. En wel in de breedste zin van het woord.

Voor jonge talentvolle voetballende meisjes betekent dit het perspectief op een topsportcarrière. Voor anderen via clinics en de inzet van onze heldinnen een steun in de rug om aan het zelfvertrouwen te bouwen. Alles met als doel een impactvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ambitieuze vrouwen die geloven in succes uit eigen kracht.

Op het veld willen wij op termijn ook in Europa een structurele rol van betekenis gaan spelen. Wij hebben al mogen proeven aan een eerste optreden in de UEFA Women’s Champions League. Deze ervaring helpt ons om ook buiten de lijnen een steeds krachtigere bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Jonge meisjes die meer bewegen en sterker in hun schoenen staan is hierbij ons doel.

Onze uitdaging

Vrouwenvoetbal is dé snelst groeiende sport van het moment. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de aandacht voor onze sport over 10 jaar van een geheel andere orde zal zijn. Maar zover is het helaas nog niet. Het vrouwenvoetbal staat nu nog in de kinderschoenen. Daardoor is de media-aandacht voor vrouwenvoetbal beperkt en zonder substantieel bereik is het nou eenmaal lastig om de benodigde inkomsten uit sponsoring te realiseren.

Om aan de top te blijven in Nederland zijn de juiste randvoorwaarden in de vorm van technisch en medische begeleiding en de faciliteiten een absolute vereiste. Ondanks de bijdragen van een trouwe groep overtuigde sponsoren is de komende jaren structureel behoefte aan additionele financiële ondersteuning. Hiervoor wenden wij ons tot een ieder die gelooft in de kracht van onze Haagse Heldinnen op het veld en daarbuiten.