Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

In de derde competitiewedstrijd sleepte ADO Den Haag Vrouwen de eerste drie punten van het nieuwe seizoen uit het vuur. Na de overwinning op SC Heerenveen wacht op vrijdag 11 september een nieuwe topploeg. In Amsterdam nemen de Haagse vrouwen het op tegen Ajax. De acht eerdere confrontaties in de competitie eindigden in drie zeges, een gelijkspel en vier nederlagen. Het elftal van Marcel Valk zal het tij graag willen keren, want de vorige drie ontmoetingen werden verloren. De laatste overwinning dateert van 25 mei 2013, toen Renate Jansen beide doelpunten scoorde tijdens de 2-1 zege in het Kyocera Stadion.

1314-com03-lui-ado-006

Na twee wedstrijden is Ajax nog zonder puntenverlies. Thuis werd SC Heerenveen verslagen en afgelopen vrijdag boekte de Amsterdamse club tegen tien vrouwen een late zege op PEC Zwolle. Daarmee is Ajax de huidige nummer drie, achter PSV en FC Twente, die eveneens nog geen punt verspeelden. ADO Den Haag staat met drie punten uit evenveel duels een plaatsje lager.

“We zijn helaas gestart met twee nederlagen,” zegt Priscilla Mesker over de start van het seizoen. “ADO Den Haag Vrouwen heeft veel nieuwe speelsters aangetrokken, waarvan er zeker vier in de basis staan. Je merkt dat er binnen het team nog veel onwennigheid is, maar dit gaat gelukkig met de week beter. We kunnen allemaal voetballen, alleen wil dit er in de wedstrijden nog niet altijd uitkomen.”

Zelf is ze blij weer bij ADO Den Haag te voetballen. “Ik kijk nu vooruit en heb het verleden achter mij gelaten,” aldus de verdedigster, die afgelopen zomer na twee seizoenen afwezigheid weer terugkeerde van SC Telstar. “Het voelde als thuiskomen bij ADO Den Haag. Ik speel weer met een aantal speelsters dat destijds ook bij ADO speelde. Het is leuk om weer met hen samen te spelen. In een nieuw elftal spelen is altijd wennen, maar elke week gaat het steeds beter. Ik hoop dat ik mij door kan blijven ontwikkelen, deze lijn door kan trekken en zodoende van belangrijke waarde te zijn voor het team.”

Te beginnen aanstaande vrijdag, als iets extra’s wordt gevraagd om te winnen in Amsterdam. “We gaan er alles aan doen om de drie punten mee naar huis te nemen,” stelt Priscilla Mesker. “Als team moeten we zuiniger aan de bal zijn. En bij balverlies sneller druk zetten naar voren. Alles is mogelijk, zolang we er maar als team staan.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag wordt op vrijdag 11 september gespeeld op de Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel