ADO Den Haag Vrouwen en Ajax verdelen punten
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen en Ajax verdelen punten

De formatie van trainer/coach Marcel Valk heeft de vrouwen van Ajax vrijdagavond haar eerste puntverlies van het nieuwe seizoen toebedeeld. Op sportcomplex De Toekomst bleef de brilstand tot aan het eindsignaal op het scorebord staan: 0-0. Ajax – ADO Den Haag werd een wedstrijd met twee gezichten.

AJAXTEAM

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij, alleen miste het de scherpte in de aanval. De eerste kans kwam in de derde minuut op naam van Lineth Beerensteyn, die de bal helaas net niet goed op haar voet kreeg toen zij oog-in-oog met keepster Laura Du Ry kwam te staan. Ruim een kwartier later belandde een vrije trap van Dominique Bruinenberg in de rebound bij Pia Rijsdijk. Echter bleef de openingstreffer wederom uit. Rijsdijk schoot de bal rakelings langs het Ajax-doel.

Na een klein half uur werd Ajax gevaarlijk. Een voorzet van Marlous Pieëte belandde in de doelmond. Inessa Kaagman tikte de bal achter haar standbeen langs in de handen van Jennifer Vreugdenhil. Na een periode waarin de hoekschoppen elkaar in rap tempo opvolgden sloten de Amsterdammers het eerste bedrijf af met een enorme kans. Uit een schot van Chantal de Ridder belandde de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. ADO Den Haag kroop door het oog van de naald.

LINETHAJAXX

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. Namens de thuisploeg kende Mandy Versteegt een sterke invalbeurt, met een schot langs het doel van ADO Den Haag en een doelpoging die tegen Vreugdenhil belandde. Ook Kaagman en de in het veld gekomen Eshly Bakker kregen in de tweede helft kansen om de 20-jarige keepster onder vuur te nemen. Gelukkig lukte het de formatie van trainer Marcel Valk om op de been te blijven, ondanks dat Ajax na de rust de betere partij was.

ADO Den Haag, dat na vier speelrondes met vier punten is terug te vinden op de vierde plaats, hervat de Eredivisie Vrouwen over exact twee weken. Dan staat om 19:30 uur in het Kyocera Stadion de thuiswedstrijd tegen laagvlieger PEC Zwolle op het programma. Weer twee weken later volgt het bezoek aan Velsen-Zuid, waar SC Telstar de eerstvolgende tegenstander op vreemde bodem vormt.

PRISAJAX

Karakteristiek

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 0 (0 – 0)

Gele kaarten: 65. Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), 90+3. Dominique Vugts (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Opstelling

Ajax: Laura Du Ry, Daphne Koster, Merel van Dongen, Petra Hogewoning ©, Marlous Pieëte (75. Eshly Bakker), Tessel Middag (58. Kelly Zeeman), Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar (46. Mandy Versteegt), Vita van der Linden, Chantal de Ridder, Inessa Kaagman

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Lineth Beerensteyn, Michelle Vrieling, Kirsten Koopmans (70. Dominique Vugts), Jessie van Leeuwen (85. Sharona Tieleman), Nadine Noordam, Pia Rijsdijk (88. Maartje Looijen)

Tekst: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen