Jong ADO Den Haag koploper in Hoofdklasse (za)
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag koploper in Hoofdklasse (za)

DSC_7614

De competitiestart van promovendus Jong ADO Den Haag Vrouwen in de Hoofdklasse (za) is veelbelovend. In drie wedstrijden werd een opgelopen achterstand weer goedgemaakt. In Sassenheim werd zaterdag in de nieuwe uittenues tegen Ter Leede 2 een 1-0 achterstand na rust omgebogen in een 1-4 overwinning. In de voorgaande twee wedstrijden werd tegen Be Quick ’28 in Zwolle een 1-0 achterstand alsnog een 1-1 gelijkspel en vorige week werd in de thuiswedstrijd tegen SSS een 0-2 achterstand in de slotfase omgezet in een 3-2 zege. Jong ADO Den Haag is nu op doelsaldo de nieuwe koploper.

Knap werk dus van de ploeg van trainer Arend Regeer. De eerste helft hielden twee gelijkwaardige ploegen elkaar lang in evenwicht. Ter Leede miste echter wel de veel scorende Benthe Boogaard. Een aantal knappe acties op de vleugel van Nance van de Meer leverde niet het gewenste resultaat op. Ter Leede kwam zelfs vlak voor rust, na een vrije doortocht van Kimberley Vermeij, na een scrimmage in het Haagse strafschopgebied op een 1-0 voorsprong.

DSC_7646

Na rust kwam Ter Leede het beste uit de kleedkamer. Een afgekeurd buitenspeldoelpunt en een bal op de lat van keepster Romy Dalenbout deed ADO Den Haag wakker schudden. Daarna was het Jong ADO Den Haag wat de klok sloeg. Een half uur voor tijd werd een bijna doorgebroken Carmen Simonis getorpedeerd wat slechts een vrije trap opleverde enkele meters buiten het strafschopgebied. De bal werd door Rosalyn van der Dussen vervolgens onhoudbaar in de kruising gekruld. Een prachtige goal! Hierna was het met Ter Leede gedaan. Even later plofte een voorzet van Nance van der Meer onverwachts achter de Ter Leede keepster in het doel (1-2). In de slotfase kopten Dominique Vugts (assist Birgit Bijleveld) en Birgit Bijleveld (assist Dominique Vugts via de lat) de Haagse beloften naar een knappe 1-4 overwinning op de koploper.

DSC_7697

Volgende week zaterdag om 17:00 uur ontmoet Jong ADO Den Haag Vrouwen op het Sportpark Kastelenring in Leidschendam het Friese VIOD uit Driessen (Dokkum).

Scoreverloop: 43′ Ter Leede 1-0, 63′ Rosalyn van der Dussen 1-1, 75′ Nance van der Meer 1-2, 79′ Dominique Vugts 1-3 en 81′ Birgit Bijleveld 1-4

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Alyssa Daal, Sabine Kuilenburg (72′ Mirthe Bos), Nikki Ridder, Sharona Tieleman, Rosalyn van der Dussen, Nance van der Meer, Mijke Roelfsema, Dominique Vugts, Carmen Simonis (84′ Malu Postel), Laura Brafine (62′ Birgit Bijleveld)

Fotografie: Dennis Simonis