Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

ADO-PEC-WEBVoor de interlandperiode pakte ADO Den Haag Vrouwen vier punten uit twee wedstrijden. Twee weken later moet die goede vorm worden vastgehouden in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Beide clubs stonden twaalf keer eerder in de competitie tegenover elkaar. Negenmaal won ADO, één duel eindigde gelijk en twee keer stapte PEC als winnaar van het veld. Terwijl de laatste twee uitwedstrijden in monsterzeges eindigden, wist de ploeg van Marcel Valk de laatste twee confrontaties in het Kyocera Stadion niet te winnen. Tijd om daar verandering in te brengen.

PEC Zwolle is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Alleen op bezoek bij SC Heerenveen werd niet verloren, waardoor de club uit Overijssel met één punt uit drie wedstrijden momenteel voorlaatste staat. Met vier punten uit evenveel wedstrijden is ADO Den Haag terug te vinden op de vierde plaats. Winst op PEC Zwolle is wel noodzakelijk om niet al vroeg in het seizoen de aansluiting met de top van de ranglijst te verliezen.

“De competitiestart verliep natuurlijk moeizaam met twee verloren wedstrijden op rij,” aldus Jennifer Vreugdenhil. “Je merkte dat het team nog aan elkaar moest wennen en dat we het nog niet negentig minuten vol konden houden. We hebben in het team heel veel individuele kwaliteiten, alleen moeten we nog echt een team worden.”

Zelf moest de 20-jarige doelvrouw, die voor het tweede seizoen op rij de eerste keus is onder de lat, ook wennen in het begin. “Je ziet dat hoe meer wedstrijden we gaan spelen, hoe lekkerder ik in mijn vel ga zitten. We kijken altijd beelden terug van de vorige wedstrijd. Dan zie ik wat ik verkeerd heb gedaan en pak ik dat op. Tijdens de trainingen ga ik daarmee aan de slag, zodat ik de wedstrijd daarna de situatie kan herkennen en ik weet hoe ik het beste daarop kan anticiperen.”

“Ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt,” zegt Jennifer Vreugdenhil over de komende thuiswedstrijd. “PEC-thuis is altijd wel lastig. Persoonlijk vind ik het een stugge tegenstander en moeilijk om doorheen te voetballen.”

De wedstrijd ADO Den Haag – PEC Zwolle wordt op vrijdag 25 september gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel