ADO Vrouwen geeft voorsprong weg tegen PEC
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen geeft voorsprong weg tegen PEC

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond in een draak van een wedstrijd twee dure punten laten liggen. Tot tweemaal toe kwamen de Haagse vrouwen goed uit de kleedkamer, maar even zo vaak zakte het tempo snel weg. Zodoende kon PEC Zwolle zich onder de druk uit voetballen: 1-1.

2015-09-25 at 20-19-53Er zijn van die wedstrijden waarin beide ploegen eerst de kat uit de boom kijken, maar van zo’n duel was vandaag allerminst sprake. Direct vanaf het eerste fluitsignaal zette ADO Den Haag PEC Zwolle vast op eigen helft. Lineth Beerensteyn had een gevaarlijke voorzet in huis en na een knap staaltje dribbelwerk kreeg ook Priscilla Mesker de bal in de doelmond. Met haar individuele klasse bracht Mesker Kirsten Koopmans in stelling. Helaas redde keepster Nadja Olthuis met een fraaie reflex.

Niet veel later leek ADO Den Haag haar overwicht alsnog met een doelpunt te bekronen. Nadat Jessie van Leeuwen een vrije trap van dichtbij tegen de linkerpaal had gekopt, was Dominique Vugts er als de kippen bij om de rebound te verzilveren. Maar de Haagse euforie bleek van korte duur, omdat de dienstdoende arbitrage buitenspel constateerde. Na een klein half uur volgde opnieuw een loepzuivere voorzet van Beerensteyn, maar Koopmans en Nadine Noordam toonden zich inefficiënt.

2015-09-25 at 18-58-43
PEC Zwolle probeerde zich onder de druk uit te voetballen en slaagde daar sporadisch in. Corners, counters en vrije trappen dwongen de verdediging van ADO Den Haag meerdere malen tot handelend optreden. Kopballen en schoten uit de tweede lijn raasden langs het doel van keepster Jennifer Vreugdenhil. Fortuinlijk bleven de Hofstedelingen op de been. Gezien het spelbeeld zou een achterstand onterecht zijn geweest. De thuisploeg domineerde het grootste deel van de eerste helft.

Het tempo moest wat omhoog in het tweede bedrijf, want de aanwezige toeschouwers waren wat ingedut na de gezapige eerste helft. Gelukkig wist ADO Den Haag de duimschroeven van PEC Zwolle al snel aan te draaien. Aanvankelijk zag Vugts hoe Olthuis met een katachtige reflex een haast niet te missen kopbal wist te keren, maar in de daaropvolgende minuut was het alsnog raak voor ADO Den Haag. Na een foutieve terugspeelbal van de bezoekers had Vugts de hoek voor het uitkiezen: 1-0.

2015-09-25 at 20-07-12
Helaas zakte het tempo opnieuw weg en daar profiteerde PEC Zwolle optimaal van. Het creëerde kans op kans en kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Bij de tweede paal was het Esmee de Graaf die geheel vrijstaand een voorzet van Sharon Bruinenberg kon inkoppen: 1-1. ADO Den Haag sneed zich zodoende pijnlijk in de vingers, een klein kwartier nadat het een verdiende voorsprong had verkregen. De defensie zag er niet goed uit tijdens de aanval van de tegentreffer.

Na een evenwichtige tweede helft ging het duel als een nachtkaars uit. Een domper voor ADO Den Haag, dat op voorhand had ingezet op een zege. Middenmoter SC Telstar is op vrijdag 9 oktober (19:30 uur) de volgende horde van ADO Den Haag in de Eredivisie Vrouwen.

Karakteristiek
ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 1 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 56. Dominique Vugts 1-0, 68. Esmee de Graaf 1-1

Gele kaarten: 42. ADO Den Haag, 46. Anouk van Vilsteren (PEC Zwolle), 62. ADO Den Haag, 90+2. PEC Zwolle.

Scheidsrechter: Wilfred Smits

Aantal toeschouwers: 469

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen, Priscilla Mesker (61. Sharona Tieleman); Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam, Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts (87. Lisanne Grimberg), Kirsten Koopmans (54. Maartje Looijen)

PEC Zwolle: Nadja Olthuis; Lesley te Winkel, Kyra Scheggetmann, Suzanne Giesen, Merlin Tiemens; Judith Frijlink ©, Tessa Klein Braskamp, Sharon Bruinenberg; Anouk van Vilsteren (90+2. Yvette van Daelen), Joyce Mijnheer (89. Rebecce Doejaaren), Esmee de Graaf

Tekst: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen