Jong ADO Den Haag Vrouwen behoudt koppositie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen behoudt koppositie

Jong ADO Den Haag Vrouwen is er in geslaagd om de koppositie van de Hoofdklasse A zaterdag te behouden. Jong Telstar werd in eigen huis met 1-2 verslagen door de formatie van Arend Regeer.

Op zaterdag 3 oktober stonden de jeugdopleidingen van Jong Telstar en Jong ADO Den Haag Vrouwen tegenover elkaar. De verwachtingen waren hoog gespannen voor deze topwedstrijd. Het waren de bezoekers die vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief namen, mede doordat Jong Telstar de groengelen bewust aan de bal liet en ver terug zakte op eigen helft. Jong ADO Den Haag Vrouwen was heer en meester op het gebied van balbezit, maar wist desondanks moeilijk een gaatje te vinden in de defensie van Jong Telstar.

Jong

Tegen de verhoudingen in, was het Jong Telstar die door een counter de voorsprong op het scorebord zette; 1-0. Hierdoor werd het nog moeilijker voetballen voor de club uit de Hofstad. Gelukkig duurde het slechts vijf minuten voordat Jong ADO Den Haag Vrouwen op een gelijke stand kwam. Door een scherpe voorzet van Nance van der Meer, was het aan Birgit Bijleveld de taak om de bal in het net te laten verdwijnen. Laatstgenoemde schoot de bal hoog en hard in de touwen; 1-1. Jong ADO Den Haag Vrouwen had nog altijd overwicht, maar slaagde er niet altijd in om de juiste keuzes te maken. In de reserve tijd van de eerste helft kwam door middel van een afgeslagen voorzet de bal voor de voeten van Lisanne Grimberg, via een been van Jong Telstar verdween de bal in het doel; 1-2.

Helaas voor de toeschouwers gebeurde er vrij weinig in de tweede helft; Jong ADO Den Haag Vrouwen was aan de bal en Jong Telstar verdedigde. Eén minuut voor tijd leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, gelukkig voor Jong ADO Den Haag Vrouwen was dit niet het geval. Een leerzame wedstrijd voor de Haagse heldinnen, waarbij de koppositie is behouden en de drie punten mee zijn gegaan naar Den Haag.

Jong1

Karakteristiek
Jong Telstar – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 11. Jong Telstar 1-0, 15. Birgit Bijleveld 1-1, 45+2. Lisanne Grimberg 1-2

Gele kaarten: 60. Jong Telstar

Opstelling: Isa Pothof, Suzy Kortekaas, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Nikki Ridder, Rosalyn van der Dussen, Carmen Simonis, Lisanne Grimberg (Malu Postel), Birgit Bijleveld, Nance van der Meer (Laura Brafine) en  Maartje Looijen.

jong2

Fotograaf: Peter Looijen