Voorbeschouwing SC Telstar – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Telstar – ADO Den Haag

De eerste twee competitiewedstrijden werden nog verloren, maar de drie duels die volgden bleef ADO Den Haag Vrouwen ongeslagen. Die lijn moet doorgetrokken worden richting de confrontatie met SC Telstar, aanstaande vrijdag. In de negen eerdere ontmoetingen won ADO Den Haag maar liefst vijf keer en deelden beide clubs driemaal de punten. Op 4 oktober 2013 boekte SC Telstar in de blessuretijd de enige onderlinge zege (0-1).

1415-com15-ado-tel-007

Afgelopen vrijdag boog SC Telstar in de slotfase een achterstand tegen PEC Zwolle om in een 1-2 zege. Het was de tweede driepunter van het seizoen, waardoor de club uit Velsen-Zuid nu vierde staat met zes punten uit vijf wedstrijden. ADO Den Haag heeft één punt minder en is de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

“Ik denk dat je kunt stellen dat we een wisselvallige competitiestart hebben,” werpt Michelle Vrieling haar blik over het verloop van het seizoen tot nu toe. “Na vijf wedstrijden hoopten we meer punten te hebben dan we op dit moment hebben. We hebben in de eerste helft tegen FC Twente en de gehele wedstrijd tegen Ajax laten zien dat we niet onder hoeven te doen voor de topteams. We hebben dit niveau echter niet in alle wedstrijden vol kunnen houden en dat is achteraf jammer, omdat je weet dat bepaalde wedstrijden echt onder het niveau waren.”

Zelf speelt ze sinds 14 februari dit jaar vrijwel elke wedstrijd vanaf de aftrap. “Na het wegvallen van een aantal speelsters stond ik tegen Wartburgia voor het eerst in de basis dat seizoen. De seizoenen ervoor heb ik ook wel vaak in de basis gestaan, maar toch voelde ik mezelf nooit als een vaste basiskracht. Dat vertrouwen heb ik de tweede helft van vorig seizoen wel echt gekregen en dat maakte dat ik steeds meer groeide in mijn spel.” De middenveldster moest in het begin wennen aan haar nieuwe rol, maar het zorgde er niet voor dat ze anders naar een wedstrijd ging toeleven. “Ik vind dat elke speelster moet weten wat haar taken zijn en wat de kwaliteiten van ons eigen team en van de tegenstander zijn. Het kan altijd zijn dat iemand in de vijfde minuut geblesseerd raakt, en dan moet iedereen klaar kunnen staan om te gaan knallen.”

Knallen, dat zal Michelle Vrieling vrijdag ook doen tegen SC Telstar. De 20-jarige speelster stelt dat de ongeslagen reeks in stand houden niet het doel moet zijn, maar dat wedstrijden winnen de norm is. “Ik denk dat wij een kwalitatief beter team hebben dan Telstar. Alleen geeft wat er op papier staat zeker geen garanties voor de prestaties op het veld. Op dit moment staat Telstar boven ons op de ranglijst en dit willen wij zeker anders zien. Daarom is het echt noodzaak om volop de strijd aan te gaan en Telstar vanaf de eerste minuut te laten zien dat wij de drie punten mee willen nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd SC Telstar – ADO Den Haag wordt op vrijdag 9 oktober gespeeld in het Telstar Stadion, gelegen aan de Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel