Azivo ADO Den Haag G-toernooi, één bak fanatisme
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Azivo ADO Den Haag G-toernooi, één bak fanatisme

Op woensdagmiddag verzamelden 109 kinderen zich voor het tweede G-voetbal toernooi van ADO Den Haag in het Kyocera Stadion. Een initiatief van SGK, Azivo en ADO Den Haag in de Maatschappij. Onder luid geklap van de heren van het eerste elftal en enkele dames van het eerste elftal van de club, liepen de kinderen over de spelersbrug het veld op. Met op de achtergrond het welbekende ‘Oh oh Den Haag’, riep niemand anders dan Kees Jansma de teams om. Daarna opende Lex Schoenmaker officieel het toernooi en kon een middag vol sportief plezier beginnen.

ADO Den Haag Azivo

7okt15_Scheidsrchter3 (3)Het toernooi begon met de toekenning van, twee selectiespelers per team. Welke spelers dit zouden worden, werd bekend gemaakt door de enveloppenrace. Iedere aanvoerder van een ploeg rende naar een envelop toe en de namen die erin stonden zorgden voor hun teamversterking. Onder leiding van studenten van het ROC Mondriaan, opleiding Sport en Bewegen , zochten de elftallen hun veld op. Op alle vier de voetbalvelden stond een speelster van ADO Den Haag Vrouwen klaar om de wedstrijden in goede banen te leiden. Eerst werden er vijf rondes gespeeld.

Jansma vertelde: “Ik ben zelf voorzitter van het jeugdfonds. Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat je moet sporten als je dit kan. Dat is niet voor iedereen even makkelijk en daarom is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die zich voor dit soort activiteiten inzetten. Helpen kost geen moeite en dit is gewoon hartstikke leuk. Het fanatisme druipt er vanaf!”

Na de vijf reguliere speelrondes kwamen de kruisfinales en die leidden dan weer tot de finale. De spelers wisten veel te scoren, goede combinaties te maken met de profs en ze hadden vooral heel erg veel plezier.

In de finale troffen WIK en Hercules elkaar. Ondanks dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren was Hercules de bovenliggende partij en won hiermee het Azivo ADO Den Haag G-toernooi 2015. Complimenten voor iedereen, want zoals Jansma de hele dag over het veld riep: “Meedoen is belangrijker dan winnen.