Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag

Het eerste kwart van de competitie sloot ADO Den Haag Vrouwen afgelopen vrijdag af met een nederlaag bij SC Telstar. De tweede cyclus wordt begonnen met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, de enige club waar dit seizoen nog van werd gewonnen. In 25 competitiewedstrijden won ADO maar liefst zestien keer, tegenover zeven puntendelingen. SC Heerenveen zegevierde tweemaal, voor het laatst op 6 juni 2014.

Dit seizoen hebben de Friezinnen nog niet weten te winnen. Twee duels eindigden in een gelijkspel, wel allebei in eigen huis. Daarmee staat SC Heerenveen na een kwart van de competitie op de laatste plaats. ADO Den Haag bleef de helft van de eerste cyclus ongeslagen en is met vijf punten uit zes wedstrijden de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

“Alle tegenstanders in de competitie zijn lastig voor ons. Zoals je aan de stand kunt zien hebben wij het elke week weer lastig met welke tegenstander dan ook,” zegt Lineth Beerensteyn. “Wij hebben de eerste ronde onder ons kunnen gepresteerd en zijn erop gebrand om dat de komende wedstrijd om te draaien.”

2015-09-04 at 20-29-45HR

De snelle buitenspeelster eindigde vorig seizoen op de tweede plaats van de topscoorsterslijst van de BeNe League en brak afgelopen vrijdag de ban met haar eerste treffer in de Eredivisie. “Ik heb vorig seizoen een topjaar gedraaid en daar ben ik nu nog steeds blij om,” kijkt ze terug op haar doorbraak in de Haagse aanvalslinie. “Daardoor heb ik mezelf enorm zien groeien en daar hoop ik dit seizoen alleen maar verder mee te gaan. Ik heb geduld, de goals komen vanzelf wel. Daar heb ik alle vertrouwen in. Nu moeten we als team eerst stappen gaan maken en dan komt de rest vanzelf wel.”

Te beginnen aanstaande vrijdag tegen SC Heerenveen. In de uitwedstrijd van vorig seizoen was Lineth Beerensteyn met twee doelpunten en een verdiende strafschop zeer nauw betrokken bij de 0-3 zege. “SC Heerenveen uit is altijd een lastige wedstrijd geweest, dus ik verwacht vrijdag niet anders. Maar we zijn erop gebrand de drie punten mee te nemen naar Den Haag, om zo de tweede ronde goed te beginnen. Hopelijk is dat dan de ommekeer voor ons om te laten zien wat we werkelijk kunnen als team.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag wordt op vrijdag 16 oktober gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan de Oranje Nassaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel