Jong ADO Vrouwen verliest in slotfase van oefenwedstrijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen verliest in slotfase van oefenwedstrijd

Op dinsdagavond 13 oktober speelde Jong ADO Den Haag Vrouwen een oefenwedstrijd tegen DSVP C1.
Waar een 1-1 gelijkspel op zijn plaats was geweest, gaven de groengelen het in de slotfase van de wedstrijd weg. De wedstrijd eindigde in 2-1, in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker.

‘De oefenwedstrijd tussen DSVP en Jong ADO Den Haag Vrouwen was een hele gave wedstrijd om te zien. Het leek wel een Engels bekerduel.’, aldus Alex Scholte, Technisch Manager Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal.

De teams waren aan elkaar gewaagd en dat was ook zeker terug te zien op het veld van DSVP. De teams speelden twee keer 35 minuten. Na vijf minuten spelen waren het de bezoekers die een voorsprong op het scorebord zetten. Birgit Bijleveld was voor de club uit de Hofstad trefzeker; 0-1. Vlak daarna waren het wederom de groengelen die een enorme kans tot scoren kregen, helaas ging deze inzet mis. DSVP ging niet bij de pakken neerzitten en voerde de druk op.

Jong1

Archieffoto Jong ADO Den Haag Vrouwen

Het spel werd in hoog tempo gespeeld, de strijd tussen beide teams was duidelijk te zien door de felle duels die werden aangegaan. Lange tijd dacht de formatie van Arend Regeer met een voorsprong de rust in te gaan, tot DSVP vlak voor rust via een corner de bal in het doel werkte; 1-1.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. De teams gingen gelijk op en naarmate de wedstrijd vorderde zag het ernaar uit dat de oefenwedstrijd in een terecht gelijkspel ging eindigen. Jong ADO Den Haag Vrouwen kreeg vlak voor tijd een nog een grote kans om de wedstrijd te bepalen, maar de inzet werd helaas gestopt. Daar waar Jong ADO Den Haag Vrouwen verzuimde om de wedstrijd te beslissen, deed DSVP dat niet. De eerst volgende aanval van DSVP was raak; 2-1.

Ondanks de teleurstelling van de nederlaag was het een leuke, sportieve pot voetbal tussen Jong ADO Den Haag Vrouwen en DSVP C1. Het was voetbal, zoals voetbal hoort te zijn:  inzet, passie en plezier!

DSVP – Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (1-1)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken (36. Romy Dalebout), Mirthe Bos (36. Allyssa Daal), Demi Verlangen (36. Sabine Kuilenburg), Fréderique Nieuwland (55. Anouk Boshuizen), Sharona Tieleman, Suzy Kortekaas (36. Nikki Ridder), Anouk Boshuizen (36. Rosalyn van der Dussen), Carmen Simonis (36. Sofie Vermeulen), Laura Brafine (55. Malu Postel), Birgit Bijleveld, Malu Postel (36. Nance van der Meer)