ADO Vrouwen niet langs effectief Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen niet langs effectief Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond helaas niet in geslaagd om haar eerste uitzege van het seizoen bij te schrijven. In een weinig hoogstaande wedstrijd op bezoek bij SC Heerenveen werd gelijkgespeeld: 1-1. De Friezinnen waren doeltreffend uit hun enige mogelijkheid.

2015-10-16 at 19-04-49In de eerste zes speelrondes van de Eredivisie Vrouwen behaalde ADO Den Haag één overwinning. Dat gebeurde op vrijdag 4 september, in de thuiswedstrijd tegen de tegenstander die vandaag werd bezocht. Sinds de 2-0 zege van SC Heerenveen lukte het de club van trainer Marcel Valk niet meer om te winnen. Ajax (0-0), PEC Zwolle (1-1) en SC Telstar (3-2) hielden de Hagenaars van de winst af.

Even leek het er vandaag op dat het dubbeltje de goede kant op zou vallen. ADO Den Haag, met de debuterende basisklant Mijke Roelfsema in de verdediging, werd in de eerste helft een paar keer gevaarlijk via Michelle Vrieling. De 20-jarige middenvelder loste in de achtste minuut een schot op het vijandelijke doel en creëerde halverwege de eerste helft wederom een hele grote mogelijkheid.

Op slag van rust werd de ban alsnog gebroken. Lineth Beerensteyn bediende Dominique Bruinenberg, die in de 44ste minuut keepster Lotte Wiekamp wist te verschalken: 0-1. Zodoende zat ADO Den Haag op rozen toen het richting de kleedkamer vertrok op sportpark Skoatterwâld, waar in aanloop naar het duel vanwege de hevige regenval werd uitgeweken naar een kunstgrasbijveld.

2015-10-16 at 19-12-16

In de tweede helft promoveerde SC Heerenveen haar enige kans van formaat meteen tot doelpunt. Nathalie van den Heuvel toonde haar neusje voor de goal door vier minuten na de rust keepster Jennifer Vreugdenhil kansloos te laten: 1-1. ADO Den Haag kreeg nog wel een kans op een hernieuwde voorsprong. Echter schoot Beerensteyn de bal in het zijnet.

Scheidsrechter Marije Deuring floot het treffen voortijdig af. Dit omdat Vreugdenhil en een speelster van SC Heerenveen hard met elkaar in botsing waren gekomen en allebei lang bleven liggen. Ondanks de tomeloze inzet wisten de Hagenezen niet meer dan een gelijkspel in de wacht te slepen. De groengelen, die de competitie over twee weken hervatten tegen Ajax, kregen de meeste kansen in het weinig hoogstaande duel.

Karakteristiek
SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 1 (0 – 1)

Scoreverloop: 44. Dominique Bruinenberg 0-1, 54. Nathalie van den Heuvel 1-1

Gele kaart: 41. SC Heerenveen

Scheidsrechter: Marije Deuring

Aantal toeschouwers: 150

Opstellingen:

SC Heerenveen: Lotte Wiekamp; Dorien Zeinstra, Lydia Borg, Charissa Burgwal ©, Lysanne van der Wal; Ingrid Schuiten, Nathalie van den Heuvel (68. Tiny Hoekstra), Lianne de Vries; Maly Breed, Elze Huls (63. Marlies Slegter), Simone Kets

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam (83. Kirsten Koopmans), Michelle Vrieling (87. Sharona Tieleman); Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts, Pia Rijsdijk (77. Maartje Looijen)

Tekst: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen