ADO Den Haag Vrouwen te gast bij opening kunstgrasvelden Blauw-Zwart
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen te gast bij opening kunstgrasvelden Blauw-Zwart

Het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen speelde op zondag 25 oktober een oefenwedstrijd tegen de B1 van Blauw-Zwart. De reden van deze oefenwedstrijd was de opening van twee nieuwe kunstgrasvelden bij de vereniging. Naast verschillende feestelijke activiteiten stond de oefenwedstrijd Blauw-Zwart B1 – ADO Den Haag Vrouwen om 13.00 uur op het programma. Een op en neer gaande wedstrijd, waarin beide teams grote kansen hebben gehad. Uiteindelijk was het Blauw-Zwart die naast de opening van hun nieuwe kunstgrasvelden, nog een extra feestje kon vieren: zij gingen als winnaars het veld af.

oefenwedstrijdbw-ado

In de eerste helft van de wedstrijd was het spelbeeld evenwichtig. Beide ploegen creëerden mogelijkheden en waren opzoek naar de voorsprong. Blauw-Zwart was met name fysiek iets sterker waardoor de ploeg uit Wassenaar voor rust op een voorsprong kwam; 1-0. De formatie van Marcel Valk was hier de tweede helft beter op voorbereid en creëerde hierdoor meer mogelijkheden. ADO Den Haag Vrouwen liet zeker in de tweede helft goed voetbal zien. Toch was het de thuisploeg die, tegen de verhoudingen in, de voorsprong wist te vergroten.

Na het tweede doelpunt van Blauw-Zwart was het een open wedstrijd met veel kansen over en weer. In de tweede helft van de wedstrijd was het Lineth Beerensteyn die uitblonk met haar aanwezigheid op het veld en het creëren van kansen, helaas miste zij net een beetje geluk om de vrouwen van ADO Den Haag terug in de wedstrijd te brengen. Het geluk was vandaag duidelijk niet aan Haagse zijde toen ook nog eens een penalty voor ADO Den Haag Vrouwen werd gemist. Vlak daarna en tevens net voor het einde van de wedstrijd verzuimde Blauw-Zwart hun kans niet; 0-3.

linethoefen

Een nuttige oefenwedstrijd, waarbij de nederlaag een beetje geflatteerd is. ADO Den Haag Vrouwen had in deze oefenwedstrijd zeker meer verdiend, maar helaas mocht het niet zo zijn.

Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal feliciteert Blauw-Zwart met het prachtige complex en bedankt de vereniging voor de gezellige dag!

Fotograaf: Peter Looijen