Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Na een korte interlandperiode wordt de Eredivisie vrijdag 30 oktober hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen wacht direct een topwedstrijd tegen koploper Ajax. Van de negen eerdere ontmoetingen won ADO er drie en Ajax vier. De overige twee duels eindigden onbeslist. Ruim anderhalve maand geleden eindigde de confrontatie in Amsterdam nog in een doelpuntloos gelijkspel.

Na zeven speelrondes is Ajax nog altijd ongeslagen. Tot nu toe won de nummer drie van vorig seizoen vijfmaal en eindigen twee duels in een gelijkspel. Met zeventien punten staan de Amsterdamse vrouwen aan kop van de Eredivisie, één punt boven PSV. ADO Den Haag is met zes punten uit zeven duels de huidige nummer vijf. De achterstand op nummer vier SC Telstar bedraagt drie punten.

“We moesten in het begin best wel wennen aan het feit dat er veel nieuwe speelsters zijn gekomen en een aantal goede speelsters is weggegaan,” zegt Sharona Tieleman over het seizoen tot nu toe. “Het gaat nu wel steeds beter in het veld en we weten meer wat we van elkaar willen. Alleen het afmaken van kansen is nog steeds een beetje een probleem, maar daar proberen we aan te werken op de training. Iedereen werkt elke wedstrijd hard voor de drie punten, dus aan de inzet ligt het meestal niet. Maar als we zo door blijven gaan en hard blijven werken voor elkaar kunnen we er nog steeds een mooi seizoen van maken.”

De verdedigster is bezig aan haar tweede seizoen in Den Haag en vindt dat het de goede kant op gaat. “Ik heb de eerste helft van het eerste seizoen niet veel gespeeld en de tweede helft van het seizoen wel,” kijkt ze terug op haar debuutjaargang. “Toen heb ik wel wat ervaring opgedaan en veel geleerd, daar ben ik erg blij mee. Dit seizoen heb ik weer goede concurrente op de linksbackpositie en zit ik vaak op de bank. Ik heb het naar mijn zin bij ADO. Als ik speelminuten krijg of in actie kom tijdens oefenwedstrijden gaat het goed, dus ik hoop dat ik met hard werken binnenkort weer meer mag spelen.”

ADO Den Haag heeft de korte interlandperiode goed gebruikt om toe te werken naar de topwedstrijd tegen Ajax. “We hebben deze week hard getraind en gewerkt aan bepaalde punten die beter kunnen,” aldus de 20-jarige verdedigster. “We weten ongeveer wat we kunnen verwachten van Ajax. Het is een van de sterkere ploegen uit de competitie en we hebben een aantal weken terug in Amsterdam een verdiend punt behaald. We hebben afgelopen week ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen jongens. Jongens spelen fel en zijn sterk, eigenlijk net als Ajax. Het was een goede voorbereiding op de wedstrijd aanstaande vrijdag.”

De wedstrijd ADO Den Haag – Ajax wordt op vrijdag 30 oktober gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ADO-AJAX-WEB