ADO Vrouwen verliest boeiende topper
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest boeiende topper

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd om de topper tegen Ajax met een goed resultaat te beëindigen. Na een doelpuntloze eerste helft werd na de rust met 1-2 verloren.

Al vroeg in het duel werd ADO Den Haag Vrouwen benadeeld door een beslissing van de arbitrage. Merel van Dongen hinderde de doorgebroken Lineth Beerensteyn. Echter deed scheidsrechter Danny van Wijk de verhitte situatie slechts af met een gele kaart, daar waar rood meer op zijn plaats was geweest. Doelvrouw Paulina Quaye tikte de toegekende vrije trap, die werd genomen door Dominique Bruinenberg, uit haar linkerbenedenhoek. De Haagse fans bleven achter met een wrang gevoel.

11219347_703637296403093_8479869917117339144_n

Middels een aantal strakke voorzetten zorgde Mijke Roelfsema voor veel dreiging in de doelmond van Ajax, terwijl aan de andere kant van het veld Jennifer Vreugdenhil op de proef werd gesteld door Eshly Bakker en Chantal de Ridder. Het spel golfde op en neer in de Hofstad. Na ruim een half uur kon derhalve worden geconcludeerd dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Vervelend was het uitvallen van Yvette van der Veen, die met ribklachten werd vervangen voor Kim Dolstra.

Het laatste kwartier voor rust speelde zich grotendeels af op de helft van ADO Den Haag Vrouwen. Ajax draaide de duimschroeven aan, maar hield het bij blaffen zonder bijten. Een diagonaal schot van Bakker ging voorlangs het doel. Verder pareerde Vreugdenhil twee inzetten van Desiree van Lunteren, respectievelijk een vrije trap en een schot vanaf de linkervleugel. Tussentijds lag het spel een aantal minuten stil vanwege een blessurebehandeling van Beerensteyn, die wel verder kon.

12191392_703637213069768_7445781659444297615_n

Meteen in de beginfase van de tweede helft kreeg ADO Den Haag Vrouwen een tegenslag van jewelste te verwerken. Een voorzet van Mandy Versteegt vanaf de rechterflank werd bij de tweede paal en via Vreugdenhil binnengekopt door De Ridder: 1-0. Vervolgens kreeg Ajax nog twee dotten van kansen, een afstandsschot tegen de voorkant van de lat en een diagonale knal van Van Lunteren. ADO Den Haag Vrouwen had het even moeilijk, maar bleef op zoek gaan naar een doelpunt tegen de Amsterdammers.

Na ruim een uur kreeg ADO Den Haag Vrouwen opnieuw de deksel op de neus. Priscilla Mesker veroorzaakte een vrije trap op de rand van de zestien en Inessa Kaagman schoot het toegekende dode spelmoment met een gekruld schot in de kruising: 2-0. Een teleurstellende opeenvolging van omstandigheden, al was er met het Haagse Kwartiertje in het vooruitzicht nog altijd van alles mogelijk. Ajax trok zich terug en ADO Den Haag Vrouwen bleef de vijandelijke achterhoede onder druk zetten.
12193289_703637199736436_4861982250386757786_n

Tien minuten voor het einde bracht ADO Den Haag Vrouwen de spanning terug in de wedstrijd. Nadat de bal het aluminium had geraakt, ontstond er een klutssituatie voor het doel van Ajax. Invalster Pia Rijsdijk was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken: 1-2. De zoektocht naar een verdiende gelijkmaker kreeg daarna nog een vervolg. Er zouden nog kansen komen, mede doordat Beerensteyn de bal kreeg en Vreugdenhil mee naar voren ging. Ajax hield zich echter fortuinlijk staande.

Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 1 – 2 (0 – 0)

Scoreverloop: 50. Chantal de Ridder 0-1, 62. Inessa Kaagman 0-2, 80. Pia Rijsdijk 1-2

Gele kaarten: 2. Merel van Dongen (Ajax), 61. Priscilla Mesker (ADO Den Haag Vrouwen), 72. Dominique Bruinenberg (ADO Den Haag Vrouwen), 86. Eshly Bakker (Ajax)

Scheidsrechter: Danny van Wijk

Aantal toeschouwers: 1.624

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen (27. Kim Dolstra), Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam (65. Dominique Vugts), Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Maartje Looijen, Kirsten Koopmans (74. Pia Rijsdijk)

Ajax: Paulina Quaye; Liza van der Most, Daphne Koster, Merel van Dongen, Petra Hogewoning ©; Desiree van Lunteren (80. Marjolijn van den Bighelaar), Inessa Kaagman (86. Kelly Zeeman), Tessel Middag; Eshly Bakker, Chantal de Ridder, Mandy Versteegt

Fotografie: Laurens Lindhout12191930_703626676404155_3941231462114572870_n