Jong ADO Vrouwen draait op volle toeren tegen Odysseus
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen draait op volle toeren tegen Odysseus

Oppermachtig Jong ADO Den Haag Vrouwen was vandaag een maatje te groot voor haar tegenstander. Op sportpark Kastelenring werd tegenstander Odysseus met 4-1 verslagen.

Vanaf minuut één waren de groengelen heer en meester op eigen terrein en lieten aan de tegenstander zien wat hun opdracht vandaag was: winnen. Na iets meer dan een kwartier spelen viel het eerste doelpunt in de wedstrijd. Op aangeven van Nance van der Meer, was het Carmen Simonis die voor de eerste Haagse treffer zorgde; 1-0. Jong ADO Den Haag Vrouwen draaide op volle toeren. Nog geen twee minuten later was de club uit de Hofstad opnieuw trefzeker. Ditmaal was Romy Speelman (vorige week 15 jaar geworden en daarmee speelgerechtigd en vandaag dus haar tweede officiële wedstrijd in het groengeel) de held aan Haagse zijde. Zij tekende voor de 2-0.

ffffff

Na deze fase nam Jong ADO Den Haag Vrouwen een klein beetje gas terug. Hierdoor kreeg Odysseus meer ruimte om zelf te gaan voetballen. Door slordig verdedigen bij een corner van Odysseus kwam de club uit Utrecht weer terug in de wedstrijd; 2-1. De jonge vrouwen van ADO Den Haag waren vastberaden om hun opdracht te voltooien en namen het heft weer in eigen handen. Dat werd beloond: zeven minuten voor rust vergrootte de ploeg van Arend Regeer de voorsprong door een prachtige uithaal van Mirthe Bos; 3-1.

Na de rust begon Jong ADO Den Haag Vrouwen helaas niet het zelfde als aan het begin van de wedstrijd. Er werd wat slordiger gevoetbald. Gelukkig duurde het niet lang voordat de meiden elkaar weer gevonden hadden. Door een geweldige actie van Nance van der Meer kwam Jong ADO Den Haag Vrouwen op een 4-1 voorsprong. Ook in de tweede helft had Odysseus niks in te brengen. Helaas wist Jong ADO Den Haag Vrouwen zichzelf niet te belonen door meer te scoren.

fffffffffffffff

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Odysseus 4-1 (3-1)

Doelpunten: 17. Carmen Simonis 1-0, 19. Romy Speelman 2-0, 32. Odysseus 2-1, 38. Mirthe Bos 3-1, 79. Nance van der Meer 4-1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Sharona Tieleman, Allyssa Daal, Mirthe Bos, Suzy Kortekaas (46. Frederique Nieuwland), Sabine Kuilenburg (85. Demi Verlangen), Carmen Simonis, Romy Speelman, Birgit Bijleveld, Laura Brafine (60. Malu Postel) en Nance van der Meer

Fotografie: Dennis Simonis