Sensationeel gelijkspel in Zwolle: 5-5
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Sensationeel gelijkspel in Zwolle: 5-5

ADO Den Haag Vrouwen en PEC Zwolle hebben aan klantenbinding gedaan in de Eredivisie Vrouwen. In het IJsseldelta Stadion vielen vanavond maar liefst tien goals, keurig verdeeld over beide clubs: 5-5. Met het resultaat deden de groengelen zichzelf uiteindelijk tekort, ondanks dat het de uitploeg nimmer was gelukt om op voorsprong te komen. Lineth Beerensteyn maakte een hattrick.

In het eerste kwartier van de wedstrijd regende het doelpunten. Vijf goals om precies te zijn. Drie voor PEC Zwolle, twee voor ADO Den Haag Vrouwen. Esmee de Graaf opende de score in de vijfde minuut, nadat doelvrouw Isa Pothof uit haar doel was gekomen en de bal losliet: 1-0. Echter stond het een minuut later alweer gelijk. Op aangeven van Dominique Bruinenberg noteerde Dominique Vugts de 1-1, ditmaal nadat Nadja Olthuis uit haar doel was gekomen. De 2-1 kwam na acht minuten op naam van Tessa Klein Braskamp, die twee Haagse speelsters omspeelde en de linkerhoek vond.
2015-11-06 at 19-49-42

In de tiende minuut rechtte de club uit de Hofstad opnieuw de rug. Kirsten Koopmans kwam aan de bal op de linkerflank en schoot beheerst raak in de rechterhoek: 2-2. Twee minuten later konden de groengelen voor het eerst op voorsprong komen. Beerensteyn kwam oog-in-oog met Olthuis, maar werd door de 29-jarige doelvrouw naar de rechterflank gedreven. De hoek werd te klein om tot scoren te komen en daar wist PEC Zwolle twee minuten later van te profiteren. Rebecca Doejaaren rondde af, nadat de Haagse verdediging een overtal aan Zwolse aanvallers niet kon afremmen: 3-2.

ADO Den Haag Vrouwen domineerde in het eerste half uur en combineerde er lustig op los. Het wachten was op de 3-3, maar in tegenstelling tot het vertoonde spel was het PEC Zwolle dat in het laatste kwartier voor rust als enige trefzeker bleek. Nadat De Graaf met een diagonale schuiver in de 39ste minuut voor de 4-2 had gezorgd, bepaalde een eigen doelpunt van Hélène Heemskerk de ruststand op 5-2. Via een been van de 24-jarige aanvoerder verdween de bal in de korte hoek. Zodoende konden de bezoekers zich opmaken voor een loodzware tweede helft.

2015-11-06 at 19-56-00

Het eerste kwartier na rust was volledig voor de Residentieclub, met Beerensteyn als grote uitblinker. Nadat de 19-jarige vleugelaanvaller haar directe tegenstander had uitgekapt, wist zij de bal in de 52ste minuut keurig in de uiterste hoek te prikken: 5-3. Daar bleef het echter niet bij, want met nog ruim een half uur op de klok wist Beerensteyn er zelfs 5-4 van te maken.

Na de aansluitingstreffer werd getracht om een verdiende gelijkmaker te produceren. Uiteindelijk kwam het verdiende punt er ook. Nadat PEC Zwolle bijna een eigen doelpunt had gemaakt en invaller Pia Rijsdijk tevergeefs oog-in-oog was gekomen met Olthuis,  was het de uitstekende voorzet van Heemskerk die Beerensteyn in staat stelde om haar hattrick te completeren: 5-5! In een zenuwslopende slotfase volgden nog diverse kansen voor onder andere Beerensteyn – die werd neergehaald door Olthuis en een penalty mee had moeten krijgen – Michelle Vrieling en Maartje Looijen, maar het bleef 5-5.

Karakteristiek
PEC Zwolle – ADO Den Haag 5 – 5 (5 – 2)

Scoreverloop: 5. Esmee de Graaf 1-0, 6. Dominique Vugts 1-1, 8. Tessa Klein Braskamp 2-1, 9. Kirsten Koopmans 2-2, 13. Rebecca Doejaaren 3-2, 39. Esmee de Graaf 4-2, 42. Hélène Heemskerk (eigen goal) 5-2, 53. Lineth Beerensteyn 5-3, 60. Lineth Beerensteyn 5-4, 84. Lineth Beerensteyn 5-5

Gele kaart: 76. Lesley te Winkel, 87. Michelle Vrieling

Scheidsrechter: Jan van Dijk

Aantal toeschouwers: 100

Opstellingen:

PEC Zwolle: Nadja Olthuis; Lesley te Winkel, Kirsten Bakker, Suzanne Giesen, Merlin Tiemens; Judith Frijlink ©, Tessa Klein Braskamp (81. Nurija van Schoonhoven), Sharon Bruinenberg; Esmee de Graaf, Rebecce Doejaaren (90. Yvette van Daelen), Joyce Mijnheer

ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof; Mijke Roelfsema, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra (82. Maartje Looijen), Sharona Tieleman; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam (46. Lisanne Grimberg), Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts, Kirsten Koopmans (64. Pia Rijsdijk)

2015-11-06 at 19-48-03

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen