Kick-off EuroFIT bij ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Kick-off EuroFIT bij ADO Den Haag

Dinsdagavond 3 november vond de kick-off van het wetenschappelijke programma EuroFIT plaats bij ADO Den Haag. 31 mannelijke ADO Den Haag-supporters tussen de 30 en 65 jaar met een BMI hoger dan 27 startten op dinsdagavond aan het programma EuroFIT.

EuroFIT is een leefstijlprogramma dat, in samenwerking met het VU medisch centrum, wordt aangeboden bij ADO Den Haag. Het programma richt zich op een gezonde leefstijl, waarbij meer bewegen, minder stilzitten en gezonder eten centraal staan. In Nederland wordt het EuroFIT programma ook bij Vitesse, FC Groningen en PSV aangeboden. Het leefstijlprogramma wordt tevens gestart in Engeland, Portugal en Noorwegen. Hier doen onder andere clubs als Arsenal, Manchester City, FC Porto, Benfica en Rosenborg Ballklub mee aan het onderzoek.

3nov15_Eurofit_trainers2_1000

Dinsdagavond werden de deelnemers ontvangen in het Kyocera stadion.  De avond werd geopend door Robert Zwinkels namens het bestuur van ADO Den Haag in de Maatschappij en Hidde van der Ploeg, projectleider vanuit het VU medisch centrum. Zij heetten de deelnemers welkom en stelden in het kort de trainers en de projectleider aan hen voor. ADO Den Haag in de Maatschappij heeft drie uitstekende en gemotiveerde trainers vast kunnen leggen voor het EuroFIT project, naast Jay van Veelen (buurtsportcoach Laakkwartier) zijn er twee speelsters van het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen (Jennifer Vreugdenhill en Michelle Vrieling) die de coaching van een groep mannen voor hun rekening te nemen.

Na de opening werden de deelnemers verdeeld over twee groepen. De ene groep startte met een beweegsessie, zij kregen o.l.v. Anton Nijboer (Projectmanager ADO Den Haag in de Maatschappij) een rondleiding door het stadion die werd afgesloten met een wandeling op het hoofdveld van het Kyocera Stadion. De deelnemers uit de andere groep ondertekenden contracten, en startten met hun eerste theoriesessie, waarna de groepen halverwege de avond omwisselden.

811289d43ffd844848f06cb48943f4fc_w835

De komende twaalf weken gaan de mannen, samen met Jennifer en Michelle, aan de slag om als team te werken aan het verbeteren van hun leefstijl. Dit doen ze door middel van beweeg- en informatiesessies. Na de twaalf weken worden ze weer getest en vervolgens weer na een jaar. Naast de actieve groep is er ook een controle groep van 29 mannen. Deze controlegroep krijgt het EuroFIT programma na een jaar aangeboden.