ADO Den Haag Vrouwen wint oefenduel met 4-1 van CTO Amsterdam
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen wint oefenduel met 4-1 van CTO Amsterdam

ADO Den Haag Vrouwen heeft op donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen CTO Amsterdam. Nadat de mannen van ADO Den Haag al eerder op de middag in hun oefenwedstrijd met 4-1 van RKC Waalwijk hadden gewonnen, wisten de vrouwen van ADO Den Haag ook een knappe overwinning binnen te slepen. De ploeg van het duo Alex Scholte en Marcel Valk won in het Kyocera Stadion mer 4-1 overtuigend van een nogal nerveus acterend CTO Amsterdam.

2015-11-12 at 17-20-40

CTO Amsterdam begon aanvankelijk goed. De bezoekers kwamen in de derde minuut op een 0-1 voorsprong door een fout in de Haagse verdediging. Het was gastspeelster en international Danielle van de Donk die deze fout afstrafte.  Gelukkig herpakten de groengelen zichzelf snel en kwamen ze na enkele kansen op gelijke hoogte. Kim Dolstra gaf een prachtige lange pass door het midden, waardoor Lisanne Grimberg de bal over de kansloze Ajax-keepster Paulina Quaye heen lobte; 1-1. Vanaf dat moment kon er van eenrichtingsverkeer worden gesproken. ADO Den Haag speelde aanvallend en creëerde meerdere grote kansen. Vlak voor rust kwamen de Haagse vrouwen op een verdiende voorsprong. Lisanne Grimberg was ook bij dit doelpunt weer betrokken, haar steekpass zette Pia Rijsdijk alleen voor de keepster. Laatstgenoemde bleef koel en schoot de bal hard onhoudbaar in de touwen; 2-1.

2015-11-12 at 17-25-36

Ook in de tweede helft was het verjongde ADO Den Haag heer en meester op het kunstgrasveld van het Kyocera Stadion. Dat was al snel terug te zien in de score. Na vijf minuten spelen vergrootten de groengelen hun voorsprong; de aanval begon met een lange perfecte lange bal van Hélène Heemskerk op Pia Rijsdijk, die hem vervolgens voor kon geven op de jeugdinternational Nadine Noordam. De vervangster van Lisanne Grimberg tikte hem keurig binnen; 3-1. Een kwartier later was ADO Den Haag opnieuw trefzeker. Een foutje van de nieuwe keepster van CTO Amsterdam zorgde ervoor dat Kirsten Koopmans de bal strak binnen kon schieten; 4-1. ADO Den Haag Vrouwen speelde goed combinatiespel, dat resulteerde in mooie aanvallen. De groengelen hadden zichzelf beter kunnen belonen, door meer doelpunten te maken.

2015-11-12 at 17-36-07

Duidelijk bleek wel dat het niveauverschil tussen een club uit de Eredivisie en een CTO team nog aanmerkelijk groot is. Toch merkwaardig omdat de CTO selectie van trainer/coach Maria Kortenhof een redelijk aantal internationals van onder 17 en onder 19 bevat. Danielle van der Donk werd in de 75e minuut vervangen. Het was voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken waarin een aantal ADO Den Haag speelsters duidelijk hun vormgroei lieten zien.

De technische staf van ADO Den Haag had bij deze wedstrijd rust gegeven (mede door sommige blessures) aan Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts, Frederique Nieuwland, Vesna Veltrop en Marthe van Erk. In totaal bracht ADO Den Haag Vrouwen 17 speelsters in het veld waarvan vijf speelsters van het beloftenteam, waaronder Allyssa Daal en Carmen Simonis die verdienstelijk debuteerden.

Vrijdag 20 november hervat ADO Den Haag Vrouwen de competitie tegen Telstar. Aftrap: 19.30 uur in het Kyocera Stadion!

ADO Den Haag Vrouwen – CTO Amsterdam 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 3. Danielle van de Donk 0-1, 15. Lisanne Grimberg 1-1, 42. Pia Rijsdijk 2-1, 50. Nadine Noordam 3-1, 62. Kirsten Koopmans 4-1

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof (46. Romy Dalebout), Hélène Heemskerk, Kim Dolstra, Mijke Roelfsema (46. Allyssa Daal), Priscilla Mesker, Michelle Vrieling (46. Carmen Simonis), Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg (46. Nadine Noordam), Maartje Looijen (46. Kirsten Koopmans), Jessie van Leeuwen (46. Sharona Tieleman) en Pia Rijsdijk (65. Lisanne Grimberg).

Fotografie: Peter Looijen