Jong ADO Vrouwen wint overtuigend met 1-4 van (voormalig) koploper
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint overtuigend met 1-4 van (voormalig) koploper

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft op zaterdag 14 november een top prestatie geleverd. De ploeg van Arend Regeer ging op bezoek bij de (voormalig) koploper met 1-4 winst het veld af! Jong FC Twente wilde wel, maar het ging niet. De groengelen domineerden op het terrein van de tukkers.

In de eerste helft van de wedstrijd heeft Jong ADO Den Haag Vrouwen geen kans weggegeven. De beste speelster van Jong FC Twente werd compleet uit haar spel gehaald; complimenten voor Nikki Ridder die haar de kans niet gaf om te voetballen. De club uit de Hofstad speelde een hele goede pot voetbal, helaas bleven de doelpunten in de eerste helft uit.2015-11-14 at 14-54-52

Na de rust creëerde Jong FC Twente haar eerste kans. Helaas was deze kans meteen rendabel genoeg om op voorsprong te komen. Tegen de verhoudingen in stond Jong FC Twente na nog geen 10 minuten spelen na rust op 1-0. De Hagenezen lieten niet lang op zich wachten om op gelijke hoogte te komen. Een minuut na het tegendoelpunt stonden de groengelen weer gelijk; keepster Romy Dalebout gaf een lange bal op spits Jessie van Leeuwen, zij schoot de bal beheerst binnen.

Jong ADO Den Haag ging opzoek naar de voorsprong en die kwam er ook. Vijf minuten later was Nance van der Meer trefzeker voor de residentieclub; 1-2. De bal werd weggewerkt uit haar eigen voorzet, waardoor de bal opnieuw bij haar belandde en zij hem alsnog in het doel kon werken. Jong ADO Den Haag Vrouwen kwam prima onder de druk van Jong FC Twente vandaan en ging bij voorsprong niet bij de pakken neerzitten. De jonge ploeg was vast besloten om nog meer uit de wedstrijd halen. Tien minuten na het laatste doelpunt werd een vrije trap van Romy Speelman uit de kluts weggewerkt en belandde wederom voor de voeten van Nance van der Meer, zij gooide de wedstrijd in het slot; 1-3.

2015-11-14 at 16-17-52

Jong FC Twente probeerde de wedstrijd met een 1-3 achterstand uit te spelen, maar moest vlak voor het eindsignaal nog éénmaal een tegendoelpunt incasseren. Romy Dalebout zocht met haar lange bal wederom Jessie van Leeuwen op, de lange spits kopte de bal door naar Nance van der Meer, laatstgenoemde was in bloedvorm en schoot de 1-4 behendig binnen. De aanvalster tekende daarmee voor haar hattrick in deze wedstrijd. Een heerlijke en terechte overwinning waar de formatie van Arend Regeer trots op mag zijn!

Jong FC Twente – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-4 (0-0)

Scoreverloop: 54. Jong FC Twente 1-0, 55. Jessie van Leeuwen 1-1, 60. Nance van der Meer 1-2, 69. Nance van der Meer 1-3, 86. Nance van der Meer 1-4

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Alyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Suzy Kortekaas (Mirthe Bos), Malu Postel, Nikki Ridder, Romy Speelman, Carmen Simonis, Nance van der Meer, Jessie van Leeuwen (Birgit Bijleveld) en Maartje Looijen.

Fotografie: Peter Looijen