Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Telstar

Afgelopen speelronde was ADO Vrouwen vrij in de Eredivisie. In plaats daarvan werd vertrouwen getankt met een ruime oefenzege op CTO Amsterdam. Aanstaande vrijdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Van de tien voorgaande confrontaties werden er vijf gewonnen, eindigden er drie in een gelijkspel en pakte Telstar tweemaal de drie punten. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Velsen-Zuid in een 3-2 nederlaag.

Tegen hekkensluiter PEC Zwolle boekte Telstar afgelopen vrijdag de eerste zege sinds de thuiswedstrijd tegen ADO. Met dertien punten uit tien wedstrijden staat de club uit Noord-Holland momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen is met zeven punten uit negen duels de huidige nummer vijf.

“We zijn dit seizoen gestart met veel nieuwe speelsters en dan kost het soms tijd om op elkaar ingespeeld te raken,” analyseert Lisanne Grimberg het seizoen tot nu toe. “De oefenzege op CTO Amsterdam geeft vertrouwen en het spel dat we daar vertoonden laat ook zien dat we gewoon een goed team zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we deze lijn door kunnen zetten en met goed spel meer wedstrijden in winst om kunnen zetten.”

2015-08-28 at 19-18-30 (3)

De 23-jarige aanvalster keerde afgelopen zomer terug in de Residentie en voegt met meer dan honderd officiële wedstrijden in het groengele shirt een flinke dosis ervaring toe aan het team. “De aanpassing was heel makkelijk, het voelde echt weer als thuiskomen,” stelt ze. “Het team dat we nu hebben is denk ik vergelijkbaar met het team dat we tijdens mijn eerste periode bij ADO hadden. Toen waren we het eerste seizoen verder dan dat we nu zijn, maar we hebben een team met veel nieuwe speelsters dat de tijd nodig heeft. Kwalitatief zijn we heel sterk met veel jonge meiden met potentie.”

Aanstaande vrijdag zal met dat team de tweede zege van het seizoen moeten worden geboekt, als Telstar op bezoek komt in het Kyocera Stadion. Een mooie kans om zich te revancheren na de nederlaag in de uitwedstrijd. “Telstar scoorde die wedstrijd tegen ons makkelijk, maar heeft daarentegen in de competitie de meeste tegendoelpunten. Ik denk dat als we zorgen dat we verdedigend goede afspraken maken en vertrouwen op ons aanvallende spel, we de grootste kans op winst hebben.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Telstar wordt op vrijdag 20 november gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

ado-telstar-web (2)

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen