Pia Rijsdijk wil na Amerikaans avontuur meer voor ADO Vrouwen betekenen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Pia Rijsdijk wil na Amerikaans avontuur meer voor ADO Vrouwen betekenen

2015-08-04 at 15-56-23LR Pia RijsdijkAls balvaardige dribbelaar maakte Pia Rijsdijk in de zomer van 2011 de oversteek naar het beloofde vrouwenvoetballand Amerika. Vier jaar in de topsportomgeving van de University of Alabama maakte haar beter, sterker, sneller; klaar voor nieuwe uitdagingen bij ADO Den Haag Vrouwen.

“In een aantal opzichten ben ik in Amerika een andere voetballer geworden. Met name als het gaat om mentale en fysieke aspecten heb ik mij verder ontwikkeld. Er wordt daar veel op conditie getraind en je wordt meer uitgedaagd om verder te gaan dan je zelf denkt te kunnen. Dat is ook onderdeel van de teamspirit die ze benadrukken: met en voor elkaar taken oppakken, zelfs als je denkt dat je niet meer kan.”

“De coach van Alabama benaderde mij toen ik in maart 2011 met Nederland onder 19 speelde op het toernooi in La Manga. Een full scholarship voorzag in de kosten van mijn huisvesting, school en boeken en de meeste sporters kunnen ook gebruik maken van een regeling voor maaltijden in de diverse dining halls op de campus. In het semester in het najaar was de competitie in volle gang en trainde ik dagelijks om acht uur ’s ochtends, daarna had ik twee of drie lessen en dan gebruikte ik de middag om bij te komen of te werken in de study hall. ’s Avonds deed ik huiswerk en ging ik vaak kijken naar andere sporten, waarvoor de universiteit ook prachtige faciliteiten heeft. Wedstrijden speelden wij op vrijdag en zondag, dus in het najaar had ik weinig vrije tijd. In het voorjaarssemester heb je wel wat meer tijd en vrije weekeinden om andere dingen te doen.”

Western New York Flash
“Nadat ik aan de universiteit mijn bachelor Human Environmental Sciences had gehaald, wilde ik verder. Ik heb in twee periodes meegetraind bij Western New York Flash, maar zeker voor speelsters uit het buitenland is het erg moeilijk om een contract te krijgen. Toen heb ik besloten weer naar Nederland terug te gaan en ik was super enthousiast dat ik bij ADO Den Haag Vrouwen aan de slag kon.”

“Wij hebben een goede voorbereiding gedraaid, maar de competitiestart was lastiger. De oefentegenstanders waren ook van een ander kaliber dan de ploegen in de Eredivisie. Halverwege de voorbereiding ben ik begonnen met een part-time baan bij Solid Online in Hoofddorp, de baan die ik via ADO Den Haag Vrouwen heb gekregen. Ik heb wel gemerkt dat het een uitdaging is om zowel in mijn werk als op het voetbalveld het beste uit mezelf te halen. Kijk ik naar ons team, dan hebben wij zeker de kwaliteiten om het beter te doen. Met veel nieuwe speelsters, die ook aan elkaar moesten wennen, is het nog steeds wat zoeken naar wat onze kracht is, wie op welke positie het beste tot haar recht komt en hoe wij het beste tot resultaten kunnen komen. Dat wij het met en voor elkaar moeten doen, is er tot nu toe nog niet elke wedstrijd uit gekomen, maar ik denk dat wij daarin wel groeiende zijn. Zeker als ik kijk naar de afgelopen twee duels tegen Ajax en PEC Zwolle, ook al leverden die niet helemaal het gewenste resultaat op.”

2015-08-28 at 18-58-02

PEC Zwolle
“Zo’n wedstrijd als van ons tegen PEC Zwolle zie je niet vaak. Bij ons ontbrak het in de eerste helft aan scherpte en concentratie en zo stonden we halverwege zelfs met 5-2 achter. Wij hadden toen nog een helft om er in ieder geval voor zorgen dat wij niet zonder punt naar huis zouden gaan en dat hebben wij goed gedaan. Voor mij was het fijn om weer in te vallen, kansen te creëren en bij een doelpunt (de 5-5 van Lineth Beerensteyn, red.) betrokken te zijn. Dat geeft een goed gevoel en dat heb je als voetballer nodig. Ik merk nog steeds dat de combinatie van werk, reizen en trainen veel van me vergt. Ik probeer nu de beste manier te vinden om mijn werk goed te doen en toch steeds met voldoende energie op het veld te staan, zodat het team meer aan mij heeft.”