Jong ADO Vrouwen behoudt tweede plaats Hoofdklasse zaterdag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen behoudt tweede plaats Hoofdklasse zaterdag

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft op zaterdag 28 november aan haar doelsaldo gewerkt. Door 7-1 winst op The Knickerbockers in eigen huis staat de ploeg van Arend Regeer, twee speelrondes voor de winterstop, nog steeds op een mooie tweede plaats in de Hoofdklasse zaterdag.

2015-11-28 at 17-43-05

Het regende doelpunten op Sportpark Kastelenring; het net werd maar liefst zeven keer gevonden door de groengelen. Het team van hoofdtrainer/coach Arend Regeer begon zeer scherp en goed aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten, na zeven minuten spelen was Carmen Simonis trefzeker voor de residentieclub. Uit een assist van Nadine Noordam schoot Carmen de 1-0 binnen. Jong ADO Den Haag Vrouwen was heer en meester op het veld. Een kwartier later was de middenveldster, die vorige week haar debuut maakte bij het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen, opnieuw van waarde. Carmen Simonis tekende voor de 2-0, dit keer op aangeven van Suzy Kortekaas.

2015-11-28 at 17-59-58

Bij vlagen speelde de club uit de Hofstad goed en vermakelijk voetbal, dit resulteerde dan ook in een aantal zeer grote kansen. Vier minuten na de tweede treffer was het wederom raak. Nance van der Meer schoot de wedstrijd na een assist van Nadine Noordam in het slot; 3-0. Het duo dat verantwoordelijk was voor het derde doelpunt was een minuut later opnieuw verantwoordelijk voor het volgende doelpunt. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Op aangeven van Nance van der Meer, schoot Nadine Noordam de 4-0 in de touwen. Helaas bleef het in de eerste helft bij een 4-0 voorsprong. Een 6-0/7-0 was gezien de kansen beter op zijn plaats geweest.

2015-11-28 at 17-30-47

Ook na de rust creëerden de speelsters van Arend Regeer een tal van mogelijkheden. Na bijna tien minuten spelen na de theepauze viel het volgende doelpunt voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Maartje Looijen werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waardoor de bal op de stip belandde. Nance van der Meer ging hier koelbloedig mee om en schoot de 5-0 vanaf elf meter binnen. Drie minuten later tekende ook Nadine Noordam (na Carmen Simonis en Nance van der Meer) voor haar tweede doelpunt in deze wedstrijd; 6-0. De amateurvereniging uit Groningen profiteerde goed van een moment van onoplettendheid aan de kant van de thuisploeg; 6-1. Met nog een half uur spelen op de klok, ging Jong ADO Den Haag Vrouwen opzoek naar het volgende doelpunt. Er waren nog genoeg mooie aanvallen en creaties te zien, maar helaas beloonden de speelsters zichzelf niet genoeg. Toch viel er nog één doelpunt acht minuten voor uit eindsignaal. Birgit Bijleveld zorgde voor de uiteindelijke score: 7-1. Al met al een goede wedstrijd waarbij de tweede plaats in de Hoofdklasse zaterdag is behouden.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – The Knickerbockers 7-1 (4-0)

Scoreverloop: 7. Carmen Simonis 1-0, 23. Carmen Simonis 2-0, 27. Nance van der Meer 3-0, 28. Nadine Noordam 4-0, 53. Nance van der Meer 5-0, 56. Nadine Noordam 6-0, 58. The Knickerbockers 6-1, 82. Birgit Bijleveld 7-1

Gele kaarten: 90. The Knickerbockers

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Isa Pothof, Alyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Suzy Kortekaas (65. Demi Verlangen), Yvette van der Veen (46. Malu Postel), Nikki Ridder, Carmen Simonis, Nadine Noordam, Birgit Bijleveld, Nance van der Meer en Maartje Looijen

Fotografie: Peter Looijen