Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Na een interlandperiode hervat ADO Den Haag Vrouwen op vrijdag 4 december de competitie met een topper. In Hengelo wacht een confrontatie met FC Twente. Van de 27 eerdere onderlinge ontmoetingen wonnen beide ploegen er tien en eindigden de overige zeven duels in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won FC Twente in het Kyocera Stadion met 0-2.

2015-08-21 at 18-47-10 (1)

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 21/08/2015

De enige club die dit seizoen heeft weten te winnen van FC Twente is PSV. Daarnaast heeft het Overijsselse elftal nog alleen op bezoek bij Ajax puntenverlies geleden. Mede dankzij een reeks van vijf overwinningen op rij staat de ploeg van Arjan Veurink met 25 punten uit tien wedstrijden op de tweede plaats, één punt achter koploper Ajax die wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. In eigen huis is de regerend landskampioen nog zonder puntenverlies, het is aan ADO Den Haag Vrouwen om daar aanstaande vrijdag verandering in te brengen. De groengelen, die voor de competitieonderbreking tegen Telstar de tweede overwinning van het seizoen boekten, staan met tien punten uit evenveel wedstrijden op de vijfde plaats.“We hebben afgelopen week een oefenwedstrijd gespeeld tegen een jongensteam,” kijkt Kim Dolstra terug op de tussenweek, die nuttig gebruikt is. “De wedstrijd eindigde in 1-1, maar vooral de tweede helft hebben we gedomineerd en aan onze speelwijze gewerkt.”

2015-08-21 at 18-52-55

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 21/08/2015

Afgelopen voorjaar keerde ze terug in de Haagse defensie, die ze eerder ook al voorzag van een flinke dosis ervaring. “Ik leg de lat hoog voor mezelf en voor mijn teamgenoten. Ik wil elke training hard werken om beter te worden en probeer anderen hierin mee te nemen. Van achteruit kan ik het team neerzetten en speelsters helpen in beslissingen die ze nemen door te coachen.”

Dat zal ze ook aanstaande vrijdag doen, tijdens de topper tegen FC Twente. “Het is na de overwinning op Telstar belangrijk om de weg omhoog in te zetten in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop,” aldus de verdedigster. “FC Twente was de seizoensopening, dus dat is alweer een tijdje geleden. Ik denk dat we als team steeds beter op elkaar ingespeeld raken en dat willen we uiteraard komende vrijdag ook laten zien.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 4 december gespeeld in op Sportpark Slangenbeek, gelegen aan de Torenlaan 60 in Hengelo. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen