Verlies ADO Den Haag Vrouwen na snelle rode kaart
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Verlies ADO Den Haag Vrouwen na snelle rode kaart

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een competitienederlaag geleden. Na een snelle rode kaart waren de groengelen niet bij machte om FC Twente van winst af te houden: 3-1.

Slechts twee minuten duurde het voordat de eerste kans van de wedstrijd tot stand kwam, met de Hagenezen als defensieve partij. Middels een knappe redding hield doelvrouw Jennifer Vreugdenhil de bal uit de rechterhoek. Zelf had de residentieclub tien minuten nodig om de achterste linie van FC Twente op de proef te stellen. Pia Rijsdijk baande zich een weg naar het doel van keepster Marieke Ubachs, die een uiterste krachtsinspanning nodig had om een Haagse voorsprong te voorkomen.

piatwente

In de dertiende minuut kreeg de club uit de Hofstad een flinke tegenslag te verwerken. Verdedigster Mijke Roelfsema toucheerde de bal met de hand toen zij in haar eigen strafschopgebied stond en mocht zodoende met een rode kaart op zak richting de kleedkamers vertrekken. Een minuut later benutte verdedigster Maud Roetgering de toegekende penalty: 1-0. Jammer, want de Zuid-Hollanders waren in het eerste kwartier zeker niet de mindere van de formatie uit Overijssel.

Kort na de openingstreffer had Dominique Bruinenberg de gelijkmaker op haar schoen, waar het niet dat haar kiezelharde schot op de lat eindigde. Rijsdijk werd onterecht teruggefloten vanuit buitenspelpositie toen zij de rebound voor haar voeten kreeg. ADO Vrouwen, waar Nadine Noordam na negentien minuten had plaatsgemaakt voor de herstelde Yvette van der Veen, bleef aandringen op het doel van de thuisclub. Speltechnisch gezien viel het numerieke verschil in speelsters niet op.

Toch bleef een gelijkmaker uit en wisten de roodhemden hun voorsprong te vergroten. In de 34ste minuut scoorde Ellen Jansen met het hoofd: 2-0. Vreugdenhil leek te denken dat de bal naast haar doel zou verdwijnen. FC Twente draaide vervolgens de duimschroeven aan en zocht naar de 3-0. ADO Den Haag Vrouwen kwam moeilijk onder de druk uit. Desalniettemin lukte het de equipe uit de Residentie om de reeds opgelopen achterstand tot en met de tijdelijke onderbreking vast te houden.

Al vroeg in de tweede helft was het over en uit voor de groengelen. Hélène Heemskerk haalde Shanice van de Sanden onderuit en FC Twente kreeg opnieuw een strafschop. Voor de tweede maal vanavond bleef Roetgering koeltjes vanaf de penaltystip: 3-0. Toch gaven de gasten niet op. Een klein kwartier na rust kwamen Lineth Beerensteyn en Rijsdijk oog-in-oog te staan met een verdedigster van FC Twente. Beerensteyn schoot de bal over het doel, nadat Rijsdijk haar de bal had gegeven.

linethtwente

Ondanks de 3-0 achterstand legde de uitspelende partij zich allerminst neer bij een nederlaag. Na 66 minuten ontstond er een enorme kans voor Kirsten Koopmans, die met drie FC Twente-verdedigsters op de hielen op het vijandelijke doel afstormde. Jammer genoeg verdween de inzet van de aanvalster net over de lat. Toch wist ADO Den Haag Vrouwen zich alsnog met een eretreffer te belonen. Na slap verdedigend werk van FC Twente schoot Van der Veen de bal van afstand in de linkerkruising: 3-1.

Karakteristiek

FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen 3 – 1 (2 – 0)

Scoreverloop: 14. Maud Roetgering (strafschop) 1-0, 34. Ellen Jansen 2-0, 54. Maud Roetgering (strafschop) 3-0, 87. Yvette van der Veen 3-1

Gele kaart: 53. Hélène Heemskerk, 63. Kim Dolstra, 81. Anouk Dekker

Rode kaart: 14. Mijke Roelfsema

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Aantal toeschouwers: 300

Opstellingen:

FC Twente: Marieke Ubachs; Maud Roetgering, Stefanie van der Gragt (75. Kristina Erman), Danique Kerkdijk, Tashira Renfurm (87. Fieke Hendriks); Anouk Dekker ©, Marthe Munsterman, Jill Roord; Shanice van de Sanden, Ellen Jansen (87. Zoï van de Ven), Renate Jansen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Mijke Roelfsema, Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam (18. Yvette van der Veen), Michelle Vrieling (80. Lisanne Grimberg); Lineth Beerensteyn, Pia Rijsdijk (69. Maartje Looijen), Kirsten Koopmans

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie:
Peter Looijen

kirsten