Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Voor de winterstop staan voor ADO Den Haag Vrouwen nog twee thuiswedstrijden op het programma. De eerste is aanstaande vrijdag tegen PSV. Van de eerdere negen onderlinge duels wonnen de groengelen er twee en trokken de vrouwen uit Eindhoven vijfmaal aan het langste eind. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen verloor ADO Den Haag Vrouwen in Eindhoven met 4-1. Voor het duel in het Kyocera Stadion zijn Vanity Lewerissa (PSV) en Mijke Roelfsema (ADO Den Haag Vrouwen) geschorst.

2015-08-28 at 18-47-48

PSV won vrijdag een doelpuntrijke thuiswedstrijd van SC Telstar en staat met 22 punten uit elf wedstrijden op de derde plaats in de Eredivisie. De laatste drie uitduels wist de opponent echter niet te winnen, op bezoek bij achtereenvolgens SC Heerenveen, FC Twente en Ajax. ADO Den Haag Vrouwen verloor alleen in eigen huis van de top twee, de overige drie thuisduels leverden een gelijkspel en twee overwinningen op. Met tien punten uit elf wedstrijden staat de club uit de Hofstad op de vijfde plaats.

“Stappen maken wij nu zeker, als je kijkt naar afgelopen vrijdag hebben wij onwijs karakter laten zien,” kijkt Nadine Noordam terug op de wedstrijd tegen FC Twente, waarin ADO Den Haag Vrouwen al vroeg een rode kaart te verwerken kreeg. “Door met tien man ook nog op de been te blijven tegen een goede ploeg. We gaan elkaar steeds meer begrijpen in het veld.”

2015-08-28 at 19-15-21

Dat blijkt ook bij de pas 17-jarige speelster, die afgelopen zomer als topscoorster van Jong ADO Den Haag Vrouwen overgeheveld werd naar het eerste elftal en al snel een vaste waarde werd op het middenveld. “Toen ik de overstap maakte had ik gehoopt op veel minuten, maar nooit gedacht dat ik zoveel zou mogen spelen,” aldus de aanvallende middenveldster, die in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente direct debuteerde in de basis. “Hier ben ik natuurlijk heel dankbaar voor. Zelf merk ik dat ik op het hoogste niveau steeds meer stappen aan het maken ben in mijn ontwikkeling.”

Nu wacht een thuiswedstrijd tegen PSV. Opnieuw een belangrijke krachtmeting, aangezien het team uit Den Haag dit seizoen nog niet heeft weten te winnen van een ploeg uit de top drie. “We hebben iets recht te zetten ten opzichte van de uitwedstrijd bij PSV,” zegt Nadine Noordam. “We zitten in een goede periode als team en spelen in eigen stadion. Dus ik verwacht dat wij stiekem de puntjes in eigen huis houden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op vrijdag 11 december gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ado-psv-webnieuw