Yvette van der Veen door pijngrens voor het team
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Yvette van der Veen door pijngrens voor het team

2015-08-04 at 15-55-32LR Yvette van der VeenNa een half jaar pijn verbijten werd Yvette van der Veen in de zomer eindelijk verlost van een afgebroken botje in de enkel. Een trap in de ribben wierp haar weer terug, maar tegen FC Twente vierde de robuuste rechtsback vorige week haar rentree met een bekeken dreun in de bovenhoek.

In overleg met de teamarts stelde Yvette van der Veen een operatie aan haar enkel uit tot het vorige seizoen was afgelopen. “Vooral bij een wreeftrap met links had ik pijn, maar gelukkig ben ik rechts”, zei zij laconiek. “Bovendien waren er bij ons vijf speelsters gestopt en waren er dus niet zoveel meer over. Om het team te helpen ben ik daarom door blijven voetballen, dan maar met pijn.” Zeven weken na de operatie was zij net op tijd klaar voor de competitiestart tegen FC Twente. “Omdat ik in de voorbereiding niet veel speelminuten had kunnen maken, was dat een zware wedstrijd om terug te komen.”

Al snel was Yvette weer de betrouwbare back, die ADO Den Haag Vrouwen zowel op links als op rechts al drie seizoenen goede diensten bewees. “Links of rechts maakt mij niet zoveel uit, al is het aanvallend een voordeel dat ik van rechts de bal met mijn favoriete been kan voorgeven.” Met inmiddels 89 officiële wedstrijden in het groen en geel (en roze) op haar naam behoort zij nu tot de spelers met een langere staat van dienst. “Dat betekent niet dat je belangrijker bent, want iedere speelster is even belangrijk. Wel probeer ik nieuwelingen zich op hun gemak te laten voelen en ik trek het mij ook aan dat wij dit seizoen minder draaien. Ik weet uit ervaring hoe het ook kan en daar probeer je anderen in mee te trekken, bijvoorbeeld door te vertellen hoe wij tweeëneenhalf jaar terug in de bekerfinale hebben gespeeld.”

11026331_703637209736435_8613215166197133541_n

Fotografie: Peter Looijen

Altijd bikkelen
Een trap in de ribben in de thuiswedstrijd tegen Ajax hield Yvette enkele weken aan de kant. “Ik baalde er flink van dat ik er vroeg af moest. Juist naar die wedstrijd kijkt iedereen uit, want winnen van Ajax telt in Den Haag.” Na een snelle rode kaart voor Mijke Roelfsema maakte zij in de uitwedstrijd tegen Twente sneller dan verwacht haar rentree. Ondanks de nederlaag was Yvette niet ontevreden over de teamprestatie. “Wij begonnen goed en deden ook met tien tegen elf niet voor Twente onder. Het verschil was uiteindelijk dat zij twee keer scoren uit een penalty en wij dat uit meerdere 1 op 1-situaties niet doen. Daarom scoren nu de verdedigers maar”, refereert zij aan de uithaal van afstand waarmee zij kort voor tijd zelf de Haagse eer redde (3-1).

Yvette heeft er vertrouwen in dat ADO Den Haag Vrouwen de weg naar boven heeft ingeslagen. “De inzet die er was tegen Twente, moeten wij ook in volgende wedstrijden laten zien. Het voetbal mag wel eens minder zijn, maar wij moeten in ieder geval altijd bikkelen, duels blijven aangaan en werken voor elkaar. De kansen die we krijgen, moeten erin.” Zelf is zij sinds vorig seizoen penaltyspecialist en doet zij graag een duit in dat zakje. “Bij het afronden op de training schoot ik vroeger nog wild en zo hard mogelijk. Nu schiet ik altijd met de binnenkant en geplaatst in de hoek”, maakt zij duidelijk dat de goal tegen Twente geen toevalstreffer was.