Sterk ADO Den Haag Vrouwen ruim langs PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Sterk ADO Den Haag Vrouwen ruim langs PSV

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond drie punten bijgeschreven in de Eredivisie Vrouwen. De groengelen legden het hoger genoteerde PSV ruim over de knie: 5-1.

2015-12-11 at 21-24-40

De club uit de Hofstad had niet lang nodig om de toon te zetten. Al in de eerste vijf minuten creëerde Kim Dolstra een vermeldenswaardige kans toen zij de bal uit een vrije trap onder controle kreeg in de vijandelijke doelmond. Helaas eindigde het schot tegen het lichaam van Myrthe Moorrees, die zo de brilstand wist te handhaven. Kort daarna werd een afstandsschot van Nadine Noordam door doelvrouw Angela Christ uit de kruising getikt.

De thuisploeg bleef haar weg naar het Brabantse doel vervolgen. Pia Rijsdijk had een heerlijke steekbal in huis op Lineth Beerensteyn, die dankzij de splijtende pass vanaf het middenveld oog-in-oog kwam te staan met Christ. Tot treurnis van de Haagse aanhang werd de inzet gemist.

Na een klein half uur pakte de residentieclub alsnog haar verdiende voorsprong. Kim Mourmans verloor de rappe Beerensteyn uit het oog en besloot aan de handrem te trekken door haar bij haar arm te grijpen, een daad die in een strafschop resulteerde. Mourmans ontsnapte met een gele kaart, immers had Beerensteyn vrije doorgang. Yvette van der Veen nam plaats achter de stip en schoot de bal beheerst in de rechter benedenhoek: 1-0.

2015-12-11 at 20-16-29

Op het veld was allerminst merkbaar dat PSV op voorhand een voorsprong van twaalf punten genoot op ADO Den Haag Vrouwen. Het ontbreken van de geschorste Vanity Lewerissa (elf doelpunten) brak de gasten overduidelijk op. Slechts drie afstandsschoten hielden keepster Jennifer Vreugdenhil wakker in de eerste 45 minuten.

Na de theepauze schoot ADO Den Haag Vrouwen opnieuw uit de startblokken, want al in de 48ste minuut werd de marge verdubbeld. Noordam en Koopmans combineerden er lustig op los op de rechterflank. Een uitstekende voorzet van laatstgenoemde belandde voor de voeten van Beerensteyn, die de bal uiterst eenvoudig bij de tweede paal in een leeg doel kon tikken: 2-0. Diezelfde Beerensteyn werd luttele minuten later op identieke wijze in stelling gebracht, maar ditmaal bleef een doelpunt uit.

De misser van Beerensteyn stelde PSV bijna in staat om de aansluitingstreffer te produceren. Gelukkig had Vreugdenhil een fenomenale redding in huis toen Ibtissam Bouharat het van afstand besloot te proberen. Tien minuten later onderscheidde Vreugdenhil zich opnieuw in positief opzicht door een levensgevaarlijk schot van invalster Vanessa Susanna met een uiterste reflex uit de benedenhoek te tikken.

Net toen het Haagse kwartiertje was aangevangen gebeurde er veel in het Kyocera Stadion. Sylke Calleeuw kopte de bal geniepig langs Vreugdenhil, een domper voor de groengelen. Lang hoefde het echter niet te treuren om de 2-1. Na 77 minuten lanceerde de in het veld gekomen Maartje Looijen Beerensteyn. In de één-op-één met Christ had Beerensteyn de bal ook kunnen afleggen, maar de beslissing om voor eigen succes te gaan leidde tot de 3-1.

2015-12-11 at 21-24-29

In de slotminuten toonde Koopmans haar individuele kwaliteiten. Met respectievelijk een prachtig lobdoelpunt en een rebound na een schot van Looijen werd het uiteindelijk 5-1 voor ADO Den Haag Vrouwen, dat bij een 4-1 tussenstand Dolstra met een uiterste krachtinspanning de bal van haar eigen doellijn zag halen. Ze typeerde hiermee het spelbeeld van ADO, want de Zuid-Hollanders zetten vandaag met een flinke dosis strijdlust, kracht en passie hun beste beentje voor om dit topresultaat te bereiken.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 5 – 1 (1 – 0)

Scoreverloop: 26. Yvette van der Veen (strafschop) 1-0, 48. Lineth Beerensteyn 2-0, 75. Sylke Calleeuw 2-1, 77. Lineth Beerensteyn 3-1, 89. Kirsten Koopmans 4-1, 90. Kirsten Koopmans 5-1

Gele kaart: 25. Kim Mourmans, 34. Kirsten Koopmans

Scheidsrechter: A. P. Westenbroek

Aantal toeschouwers: 400

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Sharona Tieleman (75. Maartje Looijen), Priscilla Mesker; Yvette van der Veen, Nadine Noordam (82. Lisanne Grimberg), Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Pia Rijsdijk (71. Dominique Vugts), Kirsten Koopmans

PSV: Angela Christ ©; Melissa Evers (64. Laura Strik), Kim Mourmans (64. Vanessa Susanna), Kika van Es, Maureen Sanders; Ibtissam Bouharat, Myrthe Moorrees; Sisca Folkertsma (80. Sabine Becx), Jeslynn Kuijpers; Sylke Calleeuw, Mauri van de Wetering

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen

2015-12-11 at 21-32-39