Jong ADO Vrouwen gedeelde eerste plek winterstop in
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen gedeelde eerste plek winterstop in

De ploeg van Arend Regeer is er in geslaagd om de laatste wedstrijd voor de winterstop met winst af te sluiten. Op sportpark de Kastelenring werd Reiger Boys met 2-1 verslagen. De groengelen wisten vorige week de koppositie te bemachtigen, helaas door ‘grote’ winst van Ter Leede zakt de residentieclub naar een (op doelsaldo) tweede plaats. Trots op onze jonge Haagse heldinnen!

DSC_0472

Jong ADO Den Haag Vrouwen begon zeer sterk aan de wedstrijd en had in de eerste vier minuten al een mogelijkheid en grote kans om de score te openen. In tegenstelling tot het spelbeeld van de eerste minuten was het Reiger Boys die in de vijfde minuut de voorsprong op het scorebord zette; 0-1.

De club uit de Hofstad bleef goed voetballen en creëerde genoeg kansen om de aansluitingstreffer te maken. De gasten deden er alles aan om dit te voorkomen en de voorsprong te behouden. Soms ging dit net over het randje, waardoor Suzy Kortekaas al vroeg in de wedstrijd (14de minuut) met een vervelende enkelblessure het veld moest verlaten.

DSC_0399

Jong ADO Den Haag Vrouwen was vastberaden en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook: vlak voor rust wist Jessie van Leeuwen, op aangeven van Carmen Simonis het net te vinden voor de groengelen; 1-1.

Na rust was het de thuisploeg die in de aanval was, maar nog wat slordig was in de afronding. In de 64ste minuut kwam Jong ADO Den Haag Vrouwen op een verdiende voorsprong. Het duo dat voor de gelijkmaker zorgde was opnieuw van grote waarde voor de 2-1. Carmen Simonis gaf wederom een assist op Jessie van Leeuwen, laatstgenoemde schoot beheerst de uitbreidingstreffer in de touwen.

DSC_0432

De groengelen kregen nog een aantal mogelijkheden in de tweede helft, maar helaas werd hier niet goed mee om gegaan. Verdedigend hebben de groengelen na de 0-1 geen kans meer heeft weggeven, daarvoor complimenten naar heel het team.

Op 23 januari hervat Jong ADO Den Haag Vrouwen de competitie op bezoek bij SSS! Aanvang 14.30 uur. Eerst een welverdiende vakantie na deze geweldige prestaties de eerste seizoenshelft!

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Reiger Boys 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 5. Reiger Boys 1-0, 41. Jessie van Leeuwen 1-1, 64. Jessie van Leeuwen 2-1

Gele kaart: 11. Reiger Boys, 34. Reiger Boys

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Mijke Roelfsema, Suzy Kortekaas (14. Malu Postel), Laura Brafine, Nikki Ridder, Carmen Simonis, Nance van der Meer (85. Birgit Bijleveld), Jessie van Leeuwen en Vesna Veltrop

Fotografie: Dennis Simonis