Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen

Vrijdagavond wordt de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop gespeeld in het Kyocera Stadion. Een week na PSV, komt SC Heerenveen op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. Van de 26 eerdere confrontaties in de competitie wonnen de groengelen er zestien en de Friezinnen twee. De overige acht duels eindigden onbeslist. In het eigen Kyocera Stadion verloor ADO Den Haag Vrouwen nog nooit een officiële wedstrijd. De vorige thuiswedstrijd eindigde dankzij doelpunten van Kirsten Koopmans en Lisanne Grimberg in een 2-0 zege.

2015-09-04 at 19-24-42HR

ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen (2-0) 04-09-2015

Halverwege de competitie staat SC Heerenveen op de zesde plaats in de Eredivisie. Afgelopen vrijdag boekte de Friese club na drie gelijke spelen, waaronder de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen, op bezoek bij PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen. Daardoor werd het puntentotaal opgeschroefd naar zeven in twaalf wedstrijden. Het Haagse elftal staat twee plaatsen hoger en haalde tot nu toe zes punten meer. Uit de laatste vier wedstrijden haalde ADO Den Haag Vrouwen bovendien al zeven punten.

“In het begin was het ontzettend wennen denk ik voor iedereen, omdat we een heel nieuw team hadden en we elkaar echt even moesten vinden in het veld. Nu we meer aan elkaar gewend zijn, merk je dat we echt beter spelen,” verklaart Mijke Roelfsema de vooruitgang die haar elftal de afgelopen wedstrijden heeft laten zien. “Ik denk dus dat we ons goed ontwikkelen en dat zie je aan het resultaat dat we geboekt hebben op PSV. Ik weet zeker dat we ons nog veel meer gaan ontwikkelen en meer van dit soort resultaten gaan behalen.”

Op bezoek bij Telstar maakte ze haar debuut en sindsdien stond ze elke wedstrijd in de basis. Tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV van afgelopen vrijdag was ze geschorst. “Ik moet zeggen dat ik elke wedstrijd die ik nu basis sta zenuwachtig ben, dat had ik vroeger nooit zo erg,” aldus de verdedigster, die afgelopen zomer definitief de overstap maakte van Jong ADO Den Haag Vrouwen. “Ik moest zelf aan het begin heel erg wennen, ik was opeens een van de jongste speelsters van het team. In het begin ging het ook niet heel erg goed als ik eerlijk ben. Maar ik heb al zoveel geleerd in zo weinig tijd en nu gaat het al veel beter. Ik vind het een superleuk team, met oudere meiden spelen en van hen kunnen leren is erg fijn. Ik heb ook wel het gevoel dat ik het niveau aan kan. Ik heb nog nooit zoveel geleerd en meegemaakt bij een andere club als bij ADO Den Haag Vrouwen. De club heeft me zeker geholpen bij het beter worden qua voetbal maar ook qua persoonlijkheid en daarom ben ik erg blij met de keuze die ik gemaakt heb.”

2015-10-09 at 20-38-39

Debuut Mijke Roelfsema Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 09-10-2015

Aanstaande vrijdag zullen de groengelen met een goed gevoel de winterstop in willen gaan met een overwinning op SC Heerenveen. “Ik denk dat we er als team na de zege op PSV zeker veel vertrouwen in hebben dat we deze wedstrijd gaan winnen,” zegt de 17-jarige speelster. “SC Heerenveen is alleen wel een team waar wij het de laatste uitwedstrijd nog best moeilijk mee hadden, dus ik denk dat het misschien nog best een spannende wedstrijd gaat worden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 18 december gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Om het jaar feestelijk af te sluiten zullen er verschillende gebeurtenissen rondom de wedstrijd plaats vinden. Voorafgaand aan de wedstrijd is de Kerstman in de centrale hal aanwezig met heerlijke oliebollen om gezamenlijk de feestdagen in te luiden. Tevens worden er in de centrale hal kaarten voor de eerste wedstrijd van het Olympisch kwalificatietoernooi van het Nederlands vrouwenelftal verkocht (Zwitserland – Nederland op 2 maart 2015, Kyocera Stadion).

Na de wedstrijd zal de tweede editie van het ADO Den Haag Vrouwen Magazine officieel worden uitgebracht en uitgereikt aan een echte ‘powervrouw’: Fajah Lourens.

Kom jij samen met de ADO Powervrouwen het jaar feestelijk afsluiten? We zien jullie graag a.s. vrijdag!

Tekst: Ivo Schimmel

ADO-HEERENVEEN-WEB (2) GOEDE VERSIE