ADO Vrouwen wint eerste oefenduel 2016
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen wint eerste oefenduel 2016

Op woensdagavond 13 januari speelden de vrouwen van ADO Den Haag hun eerste oefenduel in 2016. Op bezoek bij Sportpark De Bongerd, werd om 19.30 uur afgetrapt tegen het eerste vrouwenteam van Barendrecht.  De thuisploeg ging fanatiek van start, maar al snel werd duidelijk dat er nog een te groot niveau verschil zat tussen de groengelen en de topklasser. De hofstedelingen verlieten met forse winst het veld; 0-6.

Barendrecht schoot sterk uit de startblokken en zette vooral de eerste paar minuten veel druk. Desondanks wist ADO Den Haag Vrouwen al snel om te gaan met de tactiek van de tegenstander. Door technisch beter voetbal en mooie combinaties wisten de groengelen de rust te bewaren. Het duurde niet lang voordat de openingstreffer werd gemaakt. Lineth Beerensteyn kwam aan de bal en liep razend snel op het doel van de tegenstander af. Door mooie schijnbewegingen wisten meerdere verdedigers haar niet te stoppen. Eenmaal oog in oog met de keepster schoot de opgeroepen OranjeLeeuwin de bal beheerst en hard in de touwen; 0-1.

2016-01-13 at 20-15-22

De club uit de Hofstad was op stoom. Na de openingstreffer vielen in 22 minuten tijd maar liefst drie doelpunten! De 0-2 was afkomstig van Dominique Vugts, die uit een corner van Dominique Bruinenberg de bal in het doel werkte. Het derde doelpunt kwam voort uit een voorzet van Kim Dolstra, maar werd binnen gekopt door een verdedigster van Barendrecht. Het laatste doelpunt voor de rust was wederom afkomstig van Lineth Beerensteyn. Dominique Vugts was in deze prachtige aanval opnieuw van waarde, op haar aangeven kon Beerensteyn de bal beheerst in de rechterhoek schuiven. Vlak na het laatste doelpunt kwam Beerensteyn opnieuw in een scoringspositie, helaas werd de aanvalster gestopt en moest daardoor ook nog eens geblesseerd het veld verlaten. De scheidsrechter floot na de wissel meteen voor de rust.

In de tweede helft stonden er aan de kant van de bezoekers tien nieuwe namen op het veld. Alleen Yvette van der Veen werd in de rust niet gewisseld. Het volgende doelpunt viel al vroeg in de tweede helft. Dit keer was Jessie van Leeuwen trefzeker, na een goede voorzet van Maartje Looijen; 0-5. Barendrecht speelde ‘paniekvoetbal’ en wist maar moeilijk onder de druk uit te voetballen. De residentieclub was continue opzoek naar het volgende doelpunt. Deze kwam er ook: na 60 minuten spelen gaf Jessie van Leeuwen de bal vanaf rechts voor, Vesna Veltrop kopte de bal door, maar door een knappe redding van de keepster van Barendrecht ging de bal er helaas niet in. Gelukkig stond Marthe van Erk bij de tweede paal scherp om de bal uit de rebound binnen te tikken.

2016-01-13 at 21-16-20

ADO Vrouwen had zichzelf nog meer kunnen belonen door de voorsprong uit te breiden, maar het bleef bij een verdiende 0-6 overwinning. Met vertrouwen kan er worden uitgekeken naar de volgende oefenduels (woensdag 20 april, 18.30 uur, Den Hoorn B-junioren – ADO Den Haag Vrouwen en zaterdag 23 januari, 14.00 uur, Bayer Leverkusen – ADO Den Haag Vrouwen).

Barendrecht VR1 – ADO Den Haag Vrouwen 0-6 (0-4)

Scoreverloop: 11. Lineth Beerensteyn 0-1, 20. Dominique Vugts  0-2, 25. e.d. Barendrecht 0-3, 33. Lineth Beerensteyen 0-4, 46. Jessie van Leeuwen 0-5, 60. Marthe van Erk 0-6

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Jennifer Vreugdenhil (46. Isa Pothof), Yvette van der Veen (69. Hélène Heemskerk), Hélène Heemskerk (46. Sheila van den Bulk), Kim Dolstra (46. Mijke Roelfsema), Sharona Tieleman (46. Priscilla Mesker), Dominique Bruinenberg (46. Michelle Vrieling), Lisanne Grimberg (46. Marthe van Erk) en Nadine Noordam (46. Vesna Veltrop), Kirsten Koopmans (46. Pia Rijsdijk), Dominique Vugts (46. Jessie van Leeuwen) en Lineth Beerensteyn (44. Maartje Looijen)

Fotografie: Peter Looijen