Ruime overwinning op Bayer Leverkusen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Ruime overwinning op Bayer Leverkusen

ADO Den Haag Vrouwen heeft haar laatste oefenduel in de winterstop gewonnen. Op bezoek bij het Duitse Bayer Leverkusen wonnen de vrouwen uit Den Haag overtuigend met 1-4.

2016-01-23 at 14-27-49

De bezoekers schoten goed uit de startblokken; met fel spel en mooie combinaties werden een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. De eerste 100% kans was direct raak. Na 15 minuten spelen was het Kirsten Koopmans die vanuit een mooie aanval via Maartje Looijen en Pia Rijsdijk een droog hard schot in de bovenhoek produceerde; 0-1. Bayer Leverkusen probeerde mee te voetballen, maar het was de residentieclub die de boventoon voerde.

Toch viel uit het niets de 1-1. Een mooie aanval over de rechterkant werd netjes door de thuisploeg binnen de touwen gewerkt. Het was aan de groengelen om de druk op te voeren en dat gebeurde ook. De eerste grote kans was voor Pia Rijsdijk. Zij kwam oog in oog met de keepster van Leverkusen, maar haar lob mislukte. Daarna was het opnieuw de beurt aan Kirsten Koopmans; de aanvalster mikte wederom in de bovenhoek, maar de keepster van de tegenpartij wist deze inzet te stoppen. De ploegen gingen met een 1-1 gelijkstand de rust in.

2016-01-23 at 14-37-48
Beide teams hadden flink gewisseld en dat had als gevolg dat ADO Den Haag Vrouwen de eerste 15 minuten van de tweede helft even zoekende was. Bayer Leverkusen haalde daar voordeel uit en was even de bovenliggende partij. Na het eerste kwartier pakte ADO Den Haag Vrouwen de draad weer op. Na bijna een half uur spelen in de tweede helft was het Dominique Vugts die haar ploeg mee op sleeptouw nam. Met een poortje en een mooie lob schoot zij de 1-2 binnen. De club uit de Hofstad was op stoom, want slechts een paar minuten later was het weer raak; Marthe van Erk werkte een afgeslagen aanval met een droge poeier binnen; 3-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd was Kirsten Koopmans opnieuw van waarde en maakte zij aan alle onzekerheid een einde door een afgeslagen corner binnen te schuiven; 1-4. Een zeer mooie overwinning voor het team van het trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk.

2016-01-23 at 16-00-50

Vrijdag 29 januari hervat ADO Den Haag Vrouwen de competitie op bezoek bij Ajax. Aftrap: 19.30 uur.

Bayer Leverkusen – ADO Den Haag Vrouwen 1-4 (1-1)

Opstelling: Jennifer Vreugdenhil (46. Isa Pothof), Yvette van der Veen (65. Kim Dolstra), Hélène Heemskerk, Kim Dolstra (46. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Michelle Vrieling (65. Lisanne Grimberg), Lisanne Grimberg (46. Sharona Tieleman), Pia Rijsdijk (46. Dominique Vugts), Maartje Looijen (46. Marthe van Erk) en Kirsten Koopmans

Fotografie: Peter Looijen