Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Na een winterstop van zes weken wordt de Eredivisie Vrouwen op vrijdag 29 januari weer hervat. Voor ADO Den Haag Vrouwen wacht de taak om het vertrouwen dat voor en tijdens de winterstop is opgedaan vast te houden tijdens de uitwedstrijd bij Ajax. Van de tien voorgaande ontmoetingen wonnen de groengelen er drie en trokken de Amsterdamse vrouwen vijfmaal aan het langste eind. Twee duels eindigden onbeslist, waaronder de vorige ontmoeting in Amsterdam. Op 11 september 2015 werd het 0-0.

Ajax ging de winterstop in als koploper. Na drie overwinningen op rij heeft de thuisploeg 32 punten uit dertien wedstrijden. Achtervolger FC Twente heeft één punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De groengelen boekten voor de competitieonderbreking twee ruime overwinningen en staat met zestien punten uit dertien duels op de vierde plaats. Mede dankzij twee ruime oefenzeges in de winterstop moet het vertrouwen groot zijn dat Ajax voor het eerst dit seizoen kan worden verslagen.

12122899_703626679737488_4665475166944688150_n

Acht dagen later begint voor het Haagse team bovendien de weg richting de finale van de KNVB Beker, die gespeeld zal worden in het Kyocera Stadion. Met de laatste vier gespeelde wedstrijden, waarin achttien keer werd gescoord en slechts twee tegendoelpunten werden geïncasseerd, is het vertrouwen er ook dat die prijs voor de derde maal gewonnen kan worden.

“We hebben een goed gevoel overgehouden aan de laatste wedstrijden voor en tijdens de winterstop,” beaamt Kirsten Koopmans. “We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dat is denk ik ook te zien in de wedstrijden. We raken fitter en leveren enorm veel strijd, daarmee maken wij het de tegenstanders heel lastig. Ik denk dat er geen club kan zeggen dat wij een makkelijke tegenstander zijn of over de wedstrijden die wij verloren hebben, dat ze die makkelijk gewonnen hebben.”

12189645_703637206403102_3875605123133654625_n

Binnen het elftal gaat het ook steeds beter, nadat het een tijdje wennen was met veel nieuwe speelsters. “Er staan zo’n vijf nieuwe speelsters in de basis, dat is nogal wat,” gaat de vleugelaanvalster verder. “Na een minder begin, komen we steeds beter in ons spel. Het niveau dat we op de trainingen laten zien komt steeds beter naar boven. Ik hoop dat we het gevoel van de laatste paar overwinningen vast kunnen houden en dat we de tweede seizoenshelft meer punten gaan pakken, zoals we dat ook verdienen. “

Die vooruitgang ziet de afgelopen zomer van Telstar teruggekeerde voetbalster ook bij zichzelf terug. “In het begin was het dus even wennen, maar nu ken ik het team beter en zij mij. Ik hoop dat ik de tweede seizoenshelft nog meer van waarde kan zijn door meer te scoren en meer assists te geven. Op dit moment zit er een stijgende lijn in en die hoop ik vast te houden.”

Richting de uitwedstrijd bij Ajax heeft Kirsten Koopmans een goed gevoel. “We zitten in een flow en werken hard om tegen Ajax goed voor de dag te komen,” zegt de 25-jarige speelster. “Het zal een hele spannende wedstrijd worden. Ajax heeft veel goede speelsters, waaronder internationals, maar wij kunnen daar zeker tegenop.”

Auteur: Ivo Schimmel
Fotografie: Laurens Lindhout Photography