Voorbeschouwing SSS – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SSS – ADO Den Haag Vrouwen

Aanstaande zaterdag begint voor ADO Den Haag Vrouwen de weg richting de finale van de KNVB Beker, die op zaterdag 28 mei gespeeld zal worden in het eigen Kyocera Stadion. In de achtste finale wacht een confrontatie met SSS. Afgelopen zomer speelden de groengelen al een oefenwedstrijd tegen de club uit Klaaswaal. Destijds won de residentieclub, mede dankzij twee doelpunten van Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling en Pia Rijsdijk, met 1-8. Beide clubs stonden nog niet eerder tegenover elkaar in een officieel duel.

12191930_703626676404155_3941231462114572870_n

De afgelopen twee officiële wedstrijden wist SSS niet te winnen. Op de laatste speeldag voor de winterstop haalde Jong ADO Den Haag Vrouwen een 2-2 gelijkspel weg uit Klaaswaal. Met zestien punten uit veertien wedstrijden staat SSS momenteel op de negende plaats in de Hoofdklasse Zaterdag. Met dertien competitiedoelpunten is Linda Kruithof dit seizoen de topscoorster van de tegenstander, gevolgd door Mandy van der Heiden met elf treffers. Sinds de invoering van de Eredivisie stond SSS eenmaal eerder in de achtste finale. In 2011 verloor de club uit Klaaswaal met 0-6 van FC Zwolle.

ADO Den Haag Vrouwen verloor afgelopen vrijdag nipt van koploper Ajax en is eveneens met zestien punten uit veertien duels de huidige nummer vier van de Eredivisie. Lineth Beerensteyn is de huidige topscoorster met zeven competitiedoelpunten. Het Haagse team strandde alleen in 2008 en 2014 in de achtste finale. In het seizoen 2008-2009 werden alle Eredivisieclubs na de tweede ronde teruggetrokken door de KNVB. In 2012 en 2013 won ADO Den Haag Vrouwen de KNVB Beker. Vorig seizoen werd de doorgang richting de derde finale pas na strafschoppen versperd door de latere winnaar FC Twente.

“Ik ben erg blij met de ontwikkeling die we doormaken,” zegt Dominique Bruinenberg. “We worden fitter en in ons spel maken we ook stappen. De eerste helft tegen Ajax hebben we goed voetbal laten zien, nu moeten we ervoor gaan zorgen dat we ook de tweede helft onder de druk uit kunnen voetballen. Daar moeten we de komende maanden hard aan werken.”

2015-08-21 at 20-03-23

Zelf speelt de middenveldster daar ook een grote rol in. Op de thuiswedstrijd tegen PSV na, stond ze telkens vanaf het beginsignaal op het veld. “Ik ben heel blij dat ik een vaste waarde ben voor ADO Den Haag Vrouwen,” aldus de voetbalster, die in slechts drie van haar dertien officiële optredens dit seizoen vroegtijdig naar de kant werd gehaald. “Bij mijn oude club was ik ook een dragende speelster, maar doordat ik bij ADO Den Haag Vrouwen fysiek veel fitter ben geworden kan ik die rol nog beter invullen. Ik wil de komende maanden nog meer van waarde zijn voor het team. Ik heb nu twee keer gescoord, maar dat moet en kan nog beter!”

Zaterdag wacht de confrontatie met SSS, de club waartegen ze in de eerdergenoemde oefenwedstrijd ook één keer doel trof. “Ik vind het bekertoernooi een toernooi waarin alles mogelijk is,” zegt de 23-jarige speelster. “Ik kijk nooit te ver vooruit en focus me liever op de eerstvolgende wedstrijd. Maar de finale in ons eigen stadion zou geweldig zijn, we gaan er alles aan doen om dat mogelijk te maken.”

De wedstrijd SSS – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zaterdag 6 februari gespeeld op het sportpark van SSS, gelegen aan de Jaap Kosterstraat 1a in Klaaswaal. Aftrap is om 14:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen