ADO Den Haag Vrouwen eenvoudig verder in beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen eenvoudig verder in beker

Het team van Alex Scholte heeft in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi overtuigend gewonnen van zaterdaghoofdklasser SSS en heeft zich hierdoor geplaatst voor de kwartfinale, die in het weekend van 12 april gespeeld wordt. In Klaaswaal eindigde de wedstrijd in 1-6.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de onlangs overleden Paul Beijersbergen, voormalig commissaris van ADO Den Haag, werd begonnen aan de wedstrijd. Al na drie minuten kwam Pia Rijsdijk een teenlengte tekort om de vrouwen uit Den Haag op voorsprong te zetten. Echter kwamen zij zes minuten later alsnog op voorsprong door een doelpunt van Kirsten Koopmans; 0-1.

2016-02-06 at 15-06-01

In het eerste kwartier was het ADO Den Haag Vrouwen dat overheerste, maar er werd nog niet optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten. Gelukkig werd de voorsprong na 22 minuten verdubbeld; een vrije trap vanaf de linkerkant van Dominique Bruinenberg werd door Pia Rijsdijk in het doel gewerkt; 0-2. De groengelen hadden nog meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar gingen hier helaas wat slordig mee om. Het tegendoelpunt vlak voor het rustsignaal kwam dan ook geheel onverwacht. Met een diepte bal werd de spits van SSS gezocht en gevonden, zij omspeelde Jennifer Vreugdenhil en schoot de bal binnen; 1-2.

In de tweede helft was de focus terug bij de bezoekers. Er werd tactischer gevoetbald waardoor er meer dreiging richting het doel van SSS kwam; Nadine Noordam schoot vanaf randje 16 de bal heerlijk in de linkerhoek; 1-3. De volgende kans was wederom voor Nadine Noordam. Ze kwam goed voor haar tegenstander, onderschepte de bal en schoot onmiddellijk op het doel. De keepster van SSS speelde een fantastische pot en redde deze inzet.

2016-02-06 at 15-20-08

Het volgende doelpunt van ADO Den Haag Vrouwen begon bij de opmars van Priscilla Mesker richting het doel, Lisanne Grimberg hoefde slechts het laatste tikje te geven om voor de 1-4 te tekenen. De club uit de Hofstad had de smaak te pakken; Nadine Noordam gaf een fantastische steekpass op Pia Rijsdijk die oog in oog met de keepster van SSS kwam te staan. De aanvalster speelde de keepster goed uit en schoot haar tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was wederom voor de residentieclub; Pia Rijsdijk gaf een goede voorzet op Dominique Vugts, de invalster besloot in plaats van zelf de bal op het doel te koppen de bal met het hoofd klaar te leggen voor Lisanne Grimberg en laatstgenoemde besliste met haar intikker de eindstand: 1-6.

2016-02-06 at 16-30-25

Karakteristiek

SSS – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 2 (1 – 6)

Scoreverloop: 9. Kirsten Koopmans (0-1), 22. Pia Rijsdijk (0-2), 44. SSS (1-2), 47. Nadine Noordam (1-3), 64. Lisanne Grimberg (1-4), 75. Pia Rijsdijk (1-5), 77. Lisanne Grimberg (1-6)

Aantal toeschouwers: 200

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Kirsten Koopmans (46. Lisanne Grimberg), Pia Rijsdijk, Maartje Looijen (46. Dominique Vugts)

Fotografie: Peter Looijen