Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Zes dagen na de eenvoudige plaatsing voor de kwartfinales van de KNVB Beker wordt de competitie hervat. Op vrijdag 12 februari staat voor ADO Den Haag Vrouwen de eerste thuiswedstrijd van 2016 op het programma; topclub FC Twente komt op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de 28 eerdere onderlinge confrontaties werden er tien gewonnen door de groengelen en elf door FC Twente. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. De eerdere twee wedstrijden dit seizoen werden beiden gewonnen door de regerend landskampioen.

2015-08-21 at 18-47-10 (1)

FC Twente is niet goed uit de winterstop gekomen. De drievoudig titelverdediger verloor op 29 januari van PSV en heeft nu vier punten achterstand op koploper Ajax. Wel hebben de Tukkers nog een wedstrijd tegoed. Afgelopen zaterdag plaatste FC Twente zich, net als ADO Den Haag Vrouwen, eenvoudig voor de kwartfinales van de KNVB Beker door SC Buitenveldert II te verslaan. Het Haagse team won de laatste drie thuiswedstrijden voor de winterstop en staat met zestien punten uit veertien wedstrijden op de vierde plaats in de Eredivisie.

“Als ploeg gaan we steeds beter spelen,” vindt Yvette van der Veen. “We hebben veel voor elkaar over en leveren veel strijd in onze wedstrijden. Doordat we wedstrijden winnen groeit ook het zelfvertrouwen weer binnen het team. We moeten elke wedstrijd knokken en hopen dat de concurrent punten laat liggen.”

2016-02-06 at 16-15-06

De pas 21-jarige verdedigster is bezig aan haar vierde seizoen in de Residentie en speelt sinds haar komst vrijwel elke wedstrijd. “Ik probeer elke jaar weer te knokken voor het team. Misschien ben ik niet de meest technische speelster, maar ik werk altijd keihard. Ik heb veel sprongen gemaakt binnen ADO Den Haag Vrouwen.”

Vrijdag kan ze dat opnieuw laten zien, als voor de veertiende keer FC Twente in competitieverband op bezoek komt. De laatste viermaal vertrokken de bezoekers met een overwinning uit het Kyocera Stadion. “Ook vrijdag is een hele belangrijke, maar ook zware wedstrijd voor ons,” aldus Yvette van der Veen, die gelooft in een stunt. “Als we zo spelen als de afgelopen wedstrijden hebben we tegen elke tegenstander een kans, dus ook tegen Twente.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 12 februari gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst:
Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

ADO-TWENTE-WEB