Strijdlustig ADO Vrouwen krijgt FC Twente op de knieën
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Strijdlustig ADO Vrouwen krijgt FC Twente op de knieën

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een prachtig resultaat behaald. In het Kyocera Stadion werd een tiental van FC Twente met opgestroopte mouwen aan de zegespies geregen: 1-0. 

2016-02-12 at 21-18-51

In de beginfase namen beide ploegen een afwachtende houding aan. Gevaar ontstond er voor het doel van FC Twente nadat Stefanie van der Gragt op de linkerflank een overtreding beging op Pia Rijsdijk. Vanuit de kluts werd de bal weggewerkt uit de doelmond van de Enschedeërs. Het eerste kwartier bevatte ook een afstandsschot van voormalig ADO Den Haag-goalgetter Renate Jansen. Doelvrouw Jennifer Vreugdenhil stond echter goed op te letten en pareerde de mogelijkheid.

In het eerste half uur werden maar liefst vijf hoekschoppen van ADO Den Haag Vrouwen, onder meer na een geblokt schot van Nadine Noordam, eenvoudig weggewerkt door de achterhoede van de runner-up van de Eredivisie Vrouwen. Daarnaast eindigde een vrije trap van Dominique Bruinenberg ternauwernood naast de linkerpaal van het doel van keepster Marieke Ubachs. De dode spelmomenten toonden aan dat de groengelen de aanval zochten, al kwam het nog niet tot scoren.

Na 32 minuten pakte een beslissing van scheidsrechter Marcel te Hennepe voordelig uit voor de Haagse equipe. Kirsten van de Ven beging een gemene en tegelijkertijd totaal onnodige overtreding op Priscilla Mesker, een charge waarbij zij geen intentie leek te hebben om de bal te raken. Doordat er een rode kaart uit de borstzak van de dienstdoende arbiter verscheen, werd een dominerend ADO Den Haag Vrouwen in de gelegenheid gesteld om een uur lang te profiteren van een ‘vrouw-meer-situatie’.

2016-02-12 at 19-57-13

Meteen na de rust kon Rijsdijk een scherp afgemeten voorzet van Sharona Tieleman net niet toucheren. Aan de andere kant van het veld stelde Jill Roord Vreugdenhil op de proef met een gekruld schot richting de rechterhoek. Qua spelbeeld veranderde er weinig ten opzichte van de eerste helft. De thuisploeg, dat zowel in defensief als aanvallend opzicht opvallend sterk voor de dag kwam, probeerde door te drukken en FC Twente loerde op de counter.

Desalniettemin beleefde de residentieclub in het tweede bedrijf een fase waarin het moest waken voor een tegendoelpunt van FC Twente. De roodhemden kregen een aantal kansen op rij. Na ruim een uur creëerde Kristina Erman de grootste kans van de bezoekers tot dusver, nadat zij de bal vanuit de kluts meekreeg en op Vreugdenhil stuitte. Halverwege de tweede helft vocht de club uit de Hofstad zich echter alweer terug in de wedstrijd en in de zeventigste minuut kreeg het eindelijk loon naar werken. Vanaf rechts legde Rijsdijk de bal in de voeten van Bruinenberg, die zichzelf met een simpele voetbeweging vrij voor het doel zette en de bal heerlijk in de linkerhoek knalde: 1-0.

2016-02-12 at 21-18-47

Na het doelpunt golfde het spel op en neer, maar met een flinke portie strijd en karakter hield de ploeg van trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk zich staande in eigen huis. Mede door een gestopte inzet van invalster Maartje Looijen werd het tot en met de laatste minuut spannend. Na het laatste fluitsignaal brak de feestvreugde uit.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 70. Dominique Bruinenberg 1-0

Scheidsrechter: Marcel te Hennepe

Aantal toeschouwers: 1700

Gele kaart: 80. Dominique Vugts

Rode kaart: 32. Kirsten van de Ven

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam (79. Dominique Vugts), Michelle Vrieling; Lisanne Grimberg, Pia Rijsdijk (88. Marthe van Erk), Sharona Tieleman (60. Maartje Looijen)

FC Twente: Marieke Ubachs; Maud Roetgering, Stefanie van der Gragt, Danique Kerkdijk, Kristina Erman; Marthe Munsterman (79. Lenie Onzia), Maayke Heuver ©, Jill Roord; Kirsten van de Ven, Renate Jansen (79. Sabrine Ellouzi), Ellen Jansen

2016-02-12 at 19-50-37

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen