Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen vrijdag won ADO Den Haag Vrouwen knap in eigen huis van titelverdediger FC Twente. Een week later kan de kloof richting de derde plaats in de Eredivisie verkleind worden in een rechtstreeks duel met PSV. Van de eerdere tien onderlinge confrontaties werden er drie gewonnen door het Haagse team en vijf door de tegenstander. De overige twee wedstrijden eindigden onbeslist. Eerder dit seizoen won zowel ADO Den Haag Vrouwen als PSV de thuiswedstrijd met ruime cijfers. Op De Herdgang verloren de groengelen met 4-1. De laatste overwinning in Eindhoven dateert alweer van 21 december 2012, toen het dankzij Lineth Beerensteyn (2) en Sheila van den Bulk eindigde in 1-3. Vrijdag een nieuwe kans om aan die negatieve reeks een einde te maken.
2015-12-11 at 21-40-08
Na de ruime 5-1 nederlaag in het Kyocera Stadion hebben de vrouwen uit Eindhoven driemaal op rij gewonnen. Deze zeges brachten de club uit Noord-Brabant steviger op de derde plaats, met zelfs nog uitzicht op meer. De eerste vijftien wedstrijden leverden 31 punten op, evenveel als FC Twente, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Koploper Ajax heeft zeven punten meer. ADO Den Haag Vrouwen staat twaalf punten achter PSV en heeft het vizier gericht op het verkleinen van die kloof. Een onderlinge confrontatie is daarvoor de uitgelezen mogelijkheid.

Ditmaal kijkt Isa Pothof vooruit op de wedstrijd. Ze mocht dit seizoen bij afwezigheid van Jennifer Vreugdenhil onder de Haagse lat staan in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle (5-5). “Het is een kwestie van ontwikkeling en investeren in jezelf,” aldus de 18-jarige doelvrouw over haar reserverol. “Dat ik maar twee wedstrijden heb gespeeld in het eerste elftal, vind ik minder van belang. Ik leer heel veel en ben ook blij dat ik mijn wedstrijden mee kan pakken bij Jong ADO Den Haag Vrouwen. Hierdoor kan ik mij meer ontwikkelen en houd ik wedstrijdritme. Vanzelfsprekend streef ik naar het hoogste en daar zal ik dan ook hard voor moeten blijven werken om dat te verwezenlijken.”

Isa Pothof in de wedstrijd PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 06/11/2015

Isa Pothof uitwedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 06/11/2015

“De afstand tussen PSV en ons is nog vrij groot, echter merk ik dat we als team zijn gegroeid en ook in minder goede fases van een wedstrijd elkaar helpen. Als we dat vol kunnen houden, dan weet je maar nooit hoe dichtbij we bij het podium kunnen komen,” zegt ze over de mogelijkheid om de kloof met de vrouwen uit Eindhoven te overbruggen. De onderlinge confrontatie van aanstaande vrijdag moet dan wel worden gewonnen, maar Isa Pothof heeft daar vertrouwen in. “Mijn gevoel zegt dat we zeker een goede kans maken. We moeten natuurlijk bedacht zijn op PSV, want die willen revanche nemen voor de ruime nederlaag die ze bij ons thuis hebben opgelopen. De laatste reeks wedstrijden heeft ons vertrouwen gegeven, dus ik ga ervan uit dat we een grote kans hebben om de eerste uitwinst te halen.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 19 februari gespeeld op de Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12a in Eindhoven. Aftrap is om 17:00 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen