ADO Vrouwen nipt onderuit in Eindhoven
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen nipt onderuit in Eindhoven

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond helaas niet in geslaagd om na de fraaie 1-0 zege op FC Twente een nieuwe overwinning bij te schrijven. PSV was met 2-1 te sterk.

Slechter had de uitwedstrijd tegen de Eindhovenaren niet kunnen beginnen. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg werd direct tot doelpunt gepromoveerd. Uit een voorzet van Jeslynn Kuijpers kwam Mauri van de Wetering met haar hak tot scoren: 1-0. De club uit de Hofstad gaf bij de tegengoal te veel ruimte weg, maar probeerde zich daar niet veel later voor te revancheren. In de tiende minuut bereikte een voorzet van Yvette van der Veen Kirsten Koopmans, die ternauwernood naast schoot.

2016-02-19 at 17-34-10

De eerste 25 minuten werden gekenmerkt door een evenwichtig spelbeeld. Ondanks dat PSV een licht overwicht had, lukte het de Hagenaars om kansen op te zetten. Tot aan de rust maakten beide ploegen een ietwat rommelige indruk, met als gevolg dat er in de eerste 45 minuten niet meer werd gescoord. Na de theepauze nam het overwicht van de bezoekers toe. ADO Den Haag Vrouwen werd gevaarlijk via aanvaller Maartje Looijen, wiens snelheid op de linkervleugel een belangrijk wapen vormde.

In de 59ste minuut gaf Looijen de bal af, daar waar zij ook zelf had kunnen schieten. Nog geen tien minuten later gaf zij de bal opnieuw aan een medespeelster, ditmaal met een uitstekende afloop. Na een schot van Sharona Tieleman kwam de bal terecht bij Koopmans, die zich wel raad wist met het verkregen balbezit en met een schot via de onderkant van de lat de 1-1 op het scorebord zette. Met nog 22 officiële minuten op de klok was er nog van alles mogelijk voor de formatie uit de Residentie.

2016-02-19 at 18-52-07

Jammer genoeg slaagde de ploeg van trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk er niet in om de verkregen gelijkmaker vast te houden. Al snel na de 1-1 veroorzaakte aanvoerster Hélène Heemskerk een strafschop, waaruit Myrthe Moorrees de 2-1 kon produceren. Om wederom een gelijkmaker te forceren besloten de groengelen om in het restant van het duel achterin één-op-één te spelen. Loon naar werken kregen de Hofstedelingen echter niet, ondanks dat het na de 2-1 alles-of-niets speelde en overwicht had.

Karakteristiek

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 2 – 1 (1 – 0)

Scoreverloop: 1. Mauri van de Wetering 1-0, 68. Kirsten Koopmans 1-1, 70. Myrthe Moorrees (strafschop) 2-1

Scheidsrechter: Killy Mandemakers

Aantal toeschouwers: 500

Gele kaart: 69. Hélène Heemskerk

Opstellingen:

PSV: Angela Christ ©; Kika van Es (46. Sabine Becx), Kim Mourmans, Lucie Akkerman, Maureen Sanders; Ibtissam Bouharat, Myrthe Moorrees; Nadia Coolen, Sisca Folkertsma (80. Melissa Evers), Jeslynn Kuijpers; Mauri van de Wetering (88. Vanessa Susanna)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Helène Heemskerk ©, Kim Dolstra (79. Dominique Vugts), Priscilla Mesker (89. Jessie van Leeuwen); Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Sharona Tieleman (84. Marthe van Erk); Kirsten Koopmans, Pia Rijsdijk, Maartje Looijen

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen

2016-02-19 at 17-47-34