Leerzame oefennederlaag combinatieteam ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Leerzame oefennederlaag combinatieteam ADO Den Haag Vrouwen

Dinsdagavond speelde een combinatieteam van ADO Den Haag Vrouwen, bestaande uit speelsters van het eerste elftal en de beloften, een vriendschappelijke wedstrijd tegen de B- en C-jeugd van DSVP. Het Haagse elftal werd aangevuld met enkele stagespeelsters, Amber Verspaget en Melanie Bross van CTO Eindhoven en Kim van Velzen en Silvie van der Plas van CTO Amsterdam. Het combinatieteam verloor uiteindelijk met 6-0 van de jongens. Eerder dit seizoen won de C1 van DSVP al met 2-1 van het beloftenelftal.

ADO Den Haag Vrouwen begon goed aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en veel duels werden gewonnen. Als de thuisploeg er gevaarlijk uit kwam, was het doelvrouw Lisa Franken die redding bracht. Na een kwartier zorgde een te zachte inspeelbal in de opbouwfase voor de achterstand; 1-0. Vanaf de aftrap werd de bal op het middenveld opnieuw te zacht teruggespeeld, waarna de aanvoerder van DSVP onderschepte en de stand vanaf de middencirkel op 2-0 bracht. Dankzij goed positiespel van de groengelen, dat nog resulteerde in een paar kleine kansjes, was dat de ruststand.

De bezoeksters kwamen niet scherp uit de kleedkamer. Na dertig seconden was het al 3-0. Hierna pakte de ploeg het wel goed op en werd het een gelijkwaardige wedstrijd. De jongens waren wat sneller en speelden veelal de lange bal, terwijl het combinatieteam van ADO Den Haag Vrouwen er combinerend probeerde uit te komen en veel vechtlust toonde. Tien minuten na de rust zorgde opnieuw een te zachte inspeelpass ervoor dat een scherp oplettende spits van DSVP kon scoren; 4-0. In de laatste tien minuten eindigde de wedstrijd nog in een 6-0 nederlaag.

Ondanks het verlies heeft deze wedstrijd veel vertrouwen gegeven voor de komende periode, aangezien het Haagse combinatieteam veel strijdlust heeft laten zien en daardoor ook zelf een aantal kansjes kon creëren tegen een fysiek sterkere tegenstander.

Komende vrijdag staat voor ADO Den Haag Vrouwen de volgende competitiewedstrijd op het programma. Hekkensluiter PEC Zwolle komt op bezoek in het Kyocera Stadion. Jong ADO Den Haag Vrouwen hervat de Hoofdklasse Zaterdag op zaterdag 5 maart, als de beloften op bezoek gaan bij RCL.

DSVP B1/C1-Combinatieteam ADO Den Haag Vrouwen: 6-0 (2-0)

Scoreverloop: 1-0: 15., 2-0: 16., 3-0: 46., 4-0: 55., 5-0: 84., 6-0: 85.

Opstelling combinatieteam ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken, Allyssa Daal (46. Nikki Ridder), Amber Verspaget, Mijke Roelfsema, Melanie Bross, Marthe van Erk, Silvie van der Plas (46. Kim van Velzen), Carmen Simonis (46. Romy Speelman), Nance van der Meer, Dominique Vugts, Jessie van Leeuwen

Tekst: Ivo Schimmel