Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

Een week na de nipte nederlaag bij PSV, hervat ADO Den Haag Vrouwen de competitie met de tweede thuiswedstrijd van 2016. Vrijdag 26 februari komt PEC Zwolle op bezoek in het Kyocera Stadion. Van de veertien eerdere onderlinge confrontaties in competitieverband wonnen de groengelen er negen en trok PEC Zwolle tweemaal aan het langste eind. De overige drie duels eindigden gelijk. Naast koploper Ajax, is PEC Zwolle de enige Eredivisieclub waarvan de vrouwen uit Den Haag dit seizoen nog niet hebben weten te winnen. In Den Haag eindigde het in 1-1 en op bezoek in Zwolle werd het een doelpuntrijk 5-5 gelijkspel.

2015-09-25 at 20-19-53 (1)

Na vijftien competitiewedstrijden heeft PEC Zwolle nog slechts drie punten. Het laatste dateert alweer van 6 november, de 5-5 tegen ADO Den Haag Vrouwen. Daarmee staat de club uit Overijssel met grote achterstand op de laatste plaats van de Eredivisie. Het Haagse team staat vierde met negentien punten uit zestien wedstrijden.

Deze week blikken we vooruit op de wedstrijd met Marthe van Erk, die de afgelopen drie competitiewedstrijden in de slotfase mocht invallen. “Ik ben tot nu toe zeer tevreden over mijn keuze voor ADO Den Haag Vrouwen,” aldus de spits. “Ik mag steeds vaker invallen en krijg vertrouwen van de trainer. Ik weet zeker dat ik nog veel kan leren bij deze club. Ik leer veel van mijn teamgenoten tijdens de trainingen en ook word ik steeds fitter. Nu ik vaker mag invallen wen ik ook aan het niveau, wat zeker goed is voor mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik mag blijven invallen en dat ik uiteindelijk een basisplaats kan veroveren in het team.”

Marthe van Erk oefenwedstrijd Bayer Leverkusen - ADO Den Haag Vrouwen

Marthe van Erk oefenwedstrijd Bayer Leverkusen – ADO Den Haag Vrouwen

De afgelopen vier wedstrijden in het eigen Kyocera Stadion eindigden in een overwinning, waaronder twee weken geleden de confrontatie met topclub FC Twente. “Bij thuiswedstrijden hebben wij altijd een trouwe aanhang,” verklaart de 20-jarige speelster, die afgelopen zomer de overstap maakte van CTO Eindhoven, de goede reeks in eigen huis. “Zij zijn altijd aanwezig en steunen ons. Ik denk dat zij ons wel een extra boost geven tijdens thuiswedstrijden. We trainen ook iedere dag in het stadion, dus we zijn het veld gewend en het voelt voor ons vertrouwd.”

Die reeks zal vrijdag moeten worden voortgezet tegen PEC Zwolle. Eerder dit seizoen werd het 1-1. “We hebben een stijgende lijn in ons spel en ik denk dat we die door kunnen pakken tegen PEC. Ik denk dat wij voetballend een beter team zijn. PEC Zwolle staat op dit moment onderaan met 3 punten. We moeten ze zeker niet onderschatten, maar als we spelen zoals we de afgelopen weken hebben laten zien, moet dit zeker lukken. We zijn nu verder in het seizoen en je kan merken dat we elkaar steeds beter gaan vinden in het veld.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 26 februari gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

ADO-PEC-WEB1