Eerste wedstrijd schaduwteam Jong ADO Vrouwen succes
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Eerste wedstrijd schaduwteam Jong ADO Vrouwen succes

Op een zonovergoten sportpark in Nootdorp heeft het schaduwteam van ADO Den Haag Vrouwen een duidelijke 0-9 overwinning geboekt op het meisjes A1 team van RKDEO.  Het jonge team van trainer Henk Poortvliet bewijst daarmee dat het in de regio barst van het talent en dat het vrouwenvoetbal volop in de lift zit.

De stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal maakt serieus werk van talentontwikkeling. Na de succesvolle entree van Jong ADO Den Haag Vrouwen het afgelopen seizoen, is er dit seizoen een ‘schaduwteam’ met jonge speelsters uit de regio opgezet. De vrouwentak van ADO Den Haag wil hiermee niet alleen de jongste talenten al vroeg aan zich binden, maar ook de meiden een perspectief bieden en het algemene niveau van het vrouwenvoetbal omhoog brengen. De speelsters uit het schaduwteam zijn gewoon nog actief bij hun eigen club en hebben twee wekelijks activiteiten georganiseerd door de stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal. Het team is samengesteld met speelsters afkomstig van de KNVB-jeugdselecties, scouting en talentendagen die dit jaar zijn georganiseerd. De beste speelsters uit dit schaduwteam komen in aanmerking voor een plek in de selectie van Jong ADO Den Haag Vrouwen.

De leiding van deze ploeg ligt in de deskundige handen van Henk Poortvliet en hij wordt geassisteerd door Bianca Koppers, Nathalie Fonhof en teammanager Daan Schnur.

De eerste wedstrijd van het schaduwteam was wat eenzijdig. De jonge talenten speelden de eerste 30 minuten nog wat onwennig, daarna was de ban echter gebroken en werd er volop gescoord. Doelpunten werden gescoord door: Jaimy Ravensbergen (4x), Kim Hendriks (2x), Romy Bruins, Luna Knoester en Yentl van Gogh.

De selectie bestaat uit: Jasmijn de Groot (sv Loosduinen), Maaike van Klink (Voorschoten’97), Melissa van Ast (VDL), Bo Vonk (Ter Leede), Yara vd Veen (RVVH), Celainy Obispu (DRL), Renske de Koning (SEP), Shemaine Verkleij (RVC’33), Kimberley Smit (Blauw Zwart), Jaimy Ravensbergen (DoCoS), Luna Knoester (SEP), Yentl van Gogh (Heinenoord), Britt de Wit (Die Haghe), Roebi Schwab (AGE), Kim Hendriks (Barendrecht), Lotte Bovy (BVCB), Romy Bruins (DSVP), Noah Haring (DSVP), Steffi Perfors (Ter Leede), Shanique Dessing (VELO) en Renee Zoutewelle (Excelsior Maasluis).

Volgende week zondag staat er voor de talenten een training op het programma. Aanvang 12:00, locatie sc Monster