Voorbeschouwing RKHVV – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing RKHVV – ADO Den Haag Vrouwen

Op zaterdag 28 mei vindt de finale van de KNVB Beker plaats in het Kyocera Stadion. De volgende tegenstander richting de eindstrijd is voor ADO Den Haag Vrouwen opnieuw een amateurclub, RKHVV. Het is voor het eerst dat beide ploegen in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan.

Kwartfinale KNVB beker- FB

RKHVV is de huidige nummer negen van de Topklasse. De afgelopen twee competitieduels wist de tegenstander van aanstaande zaterdag winnend af te sluiten. Dankzij de 4-2 zege op SC Telstar vorige maand bereikte de club uit Huissen voor het eerst de laatste acht van de KNVB Beker. Het is vooral uitkijken voor Carolien Filippo, die in de competitie al tienmaal doel trof. Kelly de Poel maakte er twee in de kwartfinale tegen SC Telstar.

ADO Den Haag Vrouwen staat op de vierde plaats in de Eredivisie met 22 punten uit zeventien wedstrijden. Sinds de winterstop eindigden drie van de vijf officiële wedstrijden in een zege. Voor de ploeg van Marcel Valk en Alex Scholte zorgde een eenvoudige 1-6 overwinning bij SSS voor de plaatsing voor de kwartfinale. Lisanne Grimberg en Pia Rijsdijk waren tweemaal trefzeker. Vier van de afgelopen vijf seizoenen haalden de groengelen minimaal de halve finale. In 2012 en 2013 mocht ADO Den Haag Vrouwen de beker omhoog houden.

Jessie van Leeuwen blikt vooruit op de komende bekerconfrontatie met de amateurclub. Begin dit seizoen stond ze viermaal in de basis. “Dat voelde natuurlijk super,” zegt ze daar zelf over. Na de winterstop mocht ze vlak voor tijd invallen tegen PSV. “Je streeft altijd naar meer. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vierde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen en ik ontwikkel mij nog steeds. Ik heb op vele posities gespeeld en het was en is nog steeds zoeken naar wat het beste bij mij past. Ik wil me nu richten op één positie om me zo beter en sneller te ontwikkelen.”

Jesssssie

Nu het kampioenschap in de Eredivisie onhaalbaar is, richt ADO Den Haag Vrouwen zich op de laatste tastbare prijs van dit seizoen. “De KNVB Beker is de prijs die voor ons nu belangrijk is,” aldus de 19-jarige spits. “Om de beker te winnen is een overwinning op RKHVV nodig. Met ons eigen spel, de juiste concentratie en veel strijd kunnen wij van RKHVV winnen en zo dichterbij de beker komen. Ik ben er van overtuigd dat wij de KNVB Beker binnen kunnen slepen!”

De wedstrijd RKHVV – ADO Den Haag Vrouwen wordt op zaterdag 13 maart gespeeld op sportpark De Blauwenburcht, gelegen aan de Blauwenburcht 1 in Huissen. Aftrap is om 13:15 uur.

Tekst: Ivo Schimmel