ADO Vrouwen door naar halve finale KNVB beker
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen door naar halve finale KNVB beker

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich zaterdagmiddag gekwalificeerd voor de halve finales van de KNVB beker. In de kwartfinale kwam amateurclub RKHVV nog wel brutaal aan de leiding, maar na de theepauze was de ploeg van Alex Scholte en Marcel Valk heer en meester en werd orde op zaken gesteld: 1-6.

2016-03-12 at 14-04-49

Na de eenvoudige overwinning op SSS (1-6) was het voor ADO Den Haag Vrouwen zaak om op sportpark De Blauwenburcht haar tweede stap te zetten op weg naar de eindstrijd die op zaterdag 28 mei plaatsvindt in het Kyocera Stadion. In Huissen werd de degens gekruist met RKHVV, dat zich dankzij een 4-2 zege op SC Telstar onder de laatste acht deelnemers van het toernooi wist te scharen.

In het begin van het duel was het aftasten voor de formatie uit de Residentie. Desondanks lukte het de uitploeg om kansen te creëren. Vroege schoten op doel werden gelost door Maartje Looijen, die de bal vanaf rechts in het zijnet schoot, en Marthe van Erk. Laatstgenoemde kwam dankzij een heerlijke steekbal van Pia Rijsdijk oog-in-oog te staan met Lotte Jacobs. De handen van de doelvrouw van de middenmoter uit de Topklasse stonden een openingsgoal in minuut negen echter in de weg.
2016-03-12 at 14-51-56
Er volgde een fase waarin de Hofstedelingen onder druk kwamen te staan en in de negentiende minuut lukte het RKHVV zelfs om aan de leiding te komen. Uit een vrije trap tikte Michelle van der Laan de bal achter keepster Jennifer Vreugdenhil: 1-0. Een fikse tegenvaller, maar gelukkig lukte het ADO Den Haag Vrouwen al snel om de gelijkmaker te noteren. In de 24ste minuut bediende Van Erk Looijen, die één-op-één met Jacobs koel bleef en voor een puike afronding zorgde: 1-1. Looijen raakte bij deze actie geblesseerd en moest tien minuten later vervangen worden door Dominique Vugts.

Naarmate de eerste helft vorderde nam het overwicht van de bezoekers toe. Van Erk schoot de bal op de paal en kopballen van Vugts en Dominique Bruinenberg eindigden eveneens niet tegen de touwen. Ondanks de 1-1 ruststand had het er alle schijn naar dat het de bekerwinnaar van 2012 en 2013 in de tweede helft zou lukken om de Gelderlanders alsnog op de knieën te krijgen.

2016-03-12 at 15-08-29

In de laatste 45 minuten zou er maar één ploeg domineren: ADO Den Haag Vrouwen. Maar liefst vijf uitgoals kwamen er tot stand. De eerste was van Kirsten Koopmans, die op aangeven van Yvette van der Veen en vanuit geheel vrijstaande positie de bal in de linkerhoek kon prikken: 1-2. Drie minuten later, in de 57ste minuut, besliste Vugts reeds het treffen door een pass van Van Erk tot assist te promoveren: 1-3. Bij de 1-4 na 72 minuten hadden twee naamgenoten een belangrijk aandeel. Nadat een schot van Vugts met een moeizame redding uit het doel kon worden gehouden, was het Bruinenberg die er als de kippen bij was om de rebound te benutten.

Ook in de resterende minuten namen de groengelen geen gas terug. De 1-5, een doelpunt van Van Erk uit een heerlijke assist van Van der Veen, kende een mooie afronding. Op aangeven van Koopmans zorgde Bruinenberg voor het slotakkoord: 1-6. Zo werden de Haagse fans, die met een bus en tal van spandoeken naar het oosten des lands waren afgereisd, in meerdere opzichten beloond. Want naast het scoreverloop en de behaalde halve finaleplaats zat ook het weer bepaald niet tegen.

2016-03-12 at 15-30-40

Karakteristiek
RKHVV – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 6 (1 – 1)

Scoreverloop: 21. Michelle van der Laan 1-0, 24. Maartje Looijen 1-1, 54. Kirsten Koopmans 1-2, 57. Dominique Vugts 1-3, 72. Dominique Bruinenberg 1-4, 78. Marthe van Erk 1-5, 86. Dominique Bruinenberg 1-6

Scheidsrechter: R. Middelman

Aantal toeschouwers:  478

Opstellingen: 

RKHVV: Lotte Jacobs; Arte Brueren, Marieke van Ottele, Michelle van der Laan, Anne Hendriks; Amy Bos (71. Esther Moolenaar), Loïs van Daalen, Diede Baghus (67. Charel Hendriks); Milou Engelen (61. Anne Tankink), Anne Maguire, Carolien Filippo

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk © (79. Mijke Roelfsema), Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Michelle Vrieling, Kirsten Koopmans; Maartje Looijen (33. Dominique Vugts), Marthe van Erk, Pia Rijsdijk (79. Jessie van Leeuwen)