ADO Vrouwen verliest oefenwedstrijd in vrije speelronde
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest oefenwedstrijd in vrije speelronde

Na een ruime zege in de kwartfinale van de KNVB Beker op amateurclub RKHVV afgelopen weekend, stond op dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de B1 van Quintus gepland. Trainersduo Marcel Valk en Alex Scholte startte met een samengesteld elftal; twee speelsters van CTO Eindhoven en één speelster van CTO Amsterdam mochten zich bijvoegen bij het eerste elftal van de groengelen. Waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest, trok de ploeg uit Kwintsheul aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 1-0.

2016-03-12 at 14-25-19

Fotografie: Peter Looijen

ADO Den Haag Vrouwen had aan het begin van de wedstrijd, mede door het druk zetten van de thuisploeg, moeite om hun eigen spel te spelen. De bezoekers herpakten zich snel en kwamen er een paar keer voetballend goed onderuit. De club uit de Hofstad speelde goed voetbal op de eigen helft, maar verder was er geen echte dreiging in de 16 van de tegenstander. Dit kwam mede door de snelheid van jongens uit het Westland. De fysiek sterke tegenstander had in de eerste helft een paar gevaarlijke pogingen, maar kwam uiteindelijk maar tot één echte grote kans die door Hélène Heemskerk werd weggewerkt. Met een 0-0 stand gingen de ploegen de rust in.

Na de theepauze waren er aan Haagse zijde meerdere wissels doorgevoerd. Wederom was het moeilijk om de voorhoede te bereiken, op een paar opzette combinaties na, waren er maar weinig uitspeelde mogelijkheden voor ADO Vrouwen. Miscommunicatie in de verdediging werd na 51 minuten spelen direct afgestraft door spits van Quintus; een laag schot in de linkerhoek kon helaas niet worden gered door keepster Isa Pothof. Na het tegendoelpunt gingen de bezoekers direct opzoek naar de gelijkmaker, echter werd deze niet gevonden.

ADO Den Haag Vrouwen komt deze week niet meer in actie in de Eredivisie. Volgende week vrijdag is het treffen met Telstar. Om 19.30 uur trappen de groengelen af in het Tata Steel Stadion, te Velsen-Zuid.

Quintus B1 – ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 51. Quintus 1-0

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Isa Pothof, Melanie Bross (CTO Eindhoven), Hélène Heemskerk (41. Kim Dolstra), Mijke Roelfsema, Amber Verspaget (CTO Eindhoven) (41. Yvette van der Veen), Dominique Bruinenberg, Kim van Velzen (CTO Amsterdam) (41. Marthe van Erk > 45. Kim van Velzen), Vesna Veltrop (41. Lisanne Grimberg), Pia Rijsdijk (41. Priscilla Mesker), Jessie van Leeuwen en Kirsten Koopmans