Voorbeschouwing Telstar – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Telstar – ADO Den Haag Vrouwen

Na twee speelvrije weken hervat ADO Den Haag Vrouwen de competitie vrijdag met een uitwedstrijd bij Telstar. De elf eerdere onderlinge ontmoetingen eindigden in zes zeges, drie remises en twee nederlagen. Eerder dit seizoen werd het in Velsen-Zuid 3-2 voor de thuisploeg.

2015-10-09 at 20-43-42

Fotografie: Peter Looijen

Op 13 november 2015 won Telstar thuis tegen PEC Zwolle (3-1) voor het laatst een officiële wedstrijd. Na zeven nederlagen op rij pakte de club afgelopen vrijdag op bezoek bij de club uit Overijssel (2-2) weer een punt. Met veertien punten uit zeventien wedstrijden staan de Noord-Hollandse vrouwen momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen staat één plaats hoger met acht punten meer. Op bezoek bij Telstar zal de Haagse ploeg proberen de eerste uitzege van het seizoen in de Eredivisie te boeken.

Dankzij een competitiezege en het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker is het elftal van Marcel Valk en Alex Scholte met een goed gevoel de speelvrije periode ingegaan. “Deze twee wedstrijden hebben inderdaad een positieve boost gegeven aan het team,” beaamt Vesna Veltrop. “Hierdoor zijn we de vrije periode ook positief ingegaan en hebben wij tijd gehad om met andere activiteiten met het team bezig te zijn. En uiteraard zijn de trainingen scherp gehouden met tussendoor nog een oefenwedstrijd.”

Fotografie: Christian (via Supporters Jong ADO Den Haag Vrouwen)

Fotografie: Christian (via Supporters Jong ADO Den Haag Vrouwen)

Dit seizoen kwam de 22-jarige middenveldster nog niet in actie voor het eerste elftal. Ze doet haar ritme op bij Jong ADO Den Haag Vrouwen, waarvoor ze dit jaar al tweemaal scoorde. “Het is een fijne mogelijkheid om vanuit Jong ADO Vrouwen weer volledig fit te worden en ik ben er daarom ook echt blij mee dat dit in Den Haag mogelijk is. Het beloften team is een enorm leuke ploeg, met getalenteerde meiden. De wedstrijden zijn van goed niveau en ik ben vooral blij dat ik nu wedstrijdfit word en binnenkort weer kan aansluiten bij de selectie.”

Aanstaande vrijdag staat in teken van het goede gevoel en een stevigere vierde plaats in de Eredivisie. “Het zal een spannende wedstrijd worden, net als de twee vorige wedstrijden.” aldus Vesna Veltrop. De eerdere twee ontmoetingen met Telstar eindigden in een nipte overwinning voor de thuisspelende club, waardoor ze opnieuw kansen ziet voor beide ploegen om de zege in de wacht te slepen. “Het zal daarom een lastige wedstrijd worden, maar ik vind dat wij, net als bij alle andere wedstrijden, van onze kwaliteiten uit moeten gaan en een overwinning mee kunnen nemen naar Den Haag.”

De wedstrijd Telstar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 25 maart gespeeld in het Telstar Stadion, gelegen aan de Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel