ADO Vrouwen eert en zegeviert tegen Telstar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen eert en zegeviert tegen Telstar

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond drie punten bijgeschreven in de competitie. Op bezoek bij Telstar werd een terechte 0-3 overwinning behaald. Indrukwekkend waren onder meer de minuut stilte in aanloop naar het eerste fluitsignaal en het applaus voor de overleden Johan Cruijff. 

2016-03-25 at 20-39-16

Na een imponerende minuut stilte voor de slachtoffers van de terroristische aanval in Brussel trapten Telstar en ADO Den Haag Vrouwen af voor wat een helft zou worden met een dominerende uitploeg. In de elfde minuut creëerde de club uit de Hofstad het eerste doelgevaar. Lisanne Grimberg kopte de eerste Haagse hoekschop van de wedstrijd op Barbara Lorsheyd. De inzet van de ex-keepster van de groengelen werd vervolgens van de lijn gehaald door een verdediger van Telstar.

Na deze poging werden de groengelen sterker in balbezit. De rust aan de bal was duidelijk zichtbaar, in tegenstelling tot het spel tijdens de eerste tien minuten. In de veertiende minuut lag de focus van de supporters echter even niet meer bij het vertoonde spel. De toeschouwers klapten hun handen stuk als eerbetoon aan Cruijff, die donderdag op 68-jarige leeftijd de strijd tegen longkanker verloor.

2016-03-25 at 21-08-20

In de 33ste minuut wist Pia Rijsdijk te profiteren van een foutje van Romy Scherpenzeel. Rijsdijk gaf de bal mee aan Dominique Bruinenberg, die echter in het nauw werd gedreven door de overige verdedigsters van Telstar. Wat later volgde een dieptepass van Nadine Noordam op Grimberg, maar oog-in-oog met Lorsheyd schoot Grimberg de bal naast het doel van de club uit Velsen-Zuid.

Een onzuiver afstandsschot vormde het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft. Een 0-0 ruststand zou dan ook onterecht zijn geweest. Gelukkig kreeg ADO Vrouwen in de blessuretijd van het eerste bedrijf loon naar werken. Nadat Grimberg een voorzet van Yvette van der Veen op de paal had geschoten, was het Noordam die de 0-1 op het scorebord zette. Vanuit de kluts en met een hoge bal werd Lorsheyd op het verkeerde been gezet. Een heerlijke manier om de rust in te gaan.

2016-03-25 at 20-39-13

Tien minuten na de theepauze verzuimde Bruinenberg om de wedstrijd op slot te gooien. De formatie van trainers Alex Scholte en Marcel Valk had het heft in handen, al kreeg het in de 74ste minuut wel een tegenkans van Babiche Roof om de oren. In de daaropvolgende minuut verdubbelden de bezoekers de marge vanaf de strafschopstip. Bruinenberg benutte het buitenkansje dat werd verkregen na een overtreding van Lorsheyd op Noordam: 0-2.

Vier minuten voor het einde bepaalde Grimberg de eindstand op 0-3. Ze maakte een goede actie en schoot de bal goed in de rechter bovenhoek. Wat het duel extra cachet gaf was het debuut van Nance van der Meer in de 88ste minuut als vervanger van Noordam. Zo sloot ADO Den Haag een gedenkwaardige wedstrijd op positieve wijze af.

Karakteristiek

Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 3 (0 – 1)

Scoreverloop: Nadine Noordam 0-1, 75. Dominique Bruinenberg (strafschop) 0-2, 86. Lisanne Grimberg 0-3

Scheidsrechter: Gerrit Beekman

Aantal toeschouwers: 457

Opstellingen: 

SC Telstar: Barbara Lorsheyd; Jasmijn Duppen, Romy Scherpenzeel (59. Anna Ursem), Aaike Verschoor ©, Amy Visser (87. Myrusha Victoria); Kok, Linda Bakker, Babiche Roof; Chelly Drost, Katja Snoeijs (46. Suzanne Admiraal), Sanne van der Velden

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling; Kirsten Koopmans (84. Marthe van Erk), Pia Rijsdijk, Nadine Noordam (88. Nance van der Meer)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen