Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen

Drie officiële wedstrijden op rij heeft ADO Den Haag Vrouwen nu gewonnen. Op bezoek bij Telstar werd bovendien de eerste uitzege in de competitie geboekt van dit seizoen. Op vrijdag 1 april kunnen beide reeksen worden verlengd tijdens een bezoek aan SC Heerenveen. Van de 27 eerdere confrontaties in de competitie met de Friese club werden er zeventien gewonnen, acht gelijkgespeeld en slechts twee verloren. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Friesland in 1-1.

2015-12-18 at 19-48-01 (1) - kopie

SC Heerenveen was de afgelopen speelronde vrij, maar verloor de twee competitieduels daarvoor. Sinds de winterstop wist de Friese club wel twee van de drie thuisduels winnend af te sluiten. Negen van de dertien punten behaalde het elftal, dat op de zesde plaats staat, in eigen huis. ADO Den Haag Vrouwen staat na de eerste uitoverwinning van het seizoen met 25 punten uit achttien wedstrijden stevig op de vierde plaats.

“Dat we de laatste paar wedstrijden hebben gewonnen geeft vertrouwen en uiteraard een goed gevoel, en is daarnaast ook een beloning voor waar we aan werken tijdens de trainingen,” zegt Pia Rijsdijk, die afgelopen zomer terugkeerde bij de Residentieclub. “Dit gegeven nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd en we willen elke keer weer een positief resultaat neerzetten.”

2015-12-18 at 20-29-47

De aanvalster staat zelf sinds het begin van het seizoen vrijwel elke wedstrijd in de basis en scoorde zeven officiële doelpunten. “In het begin van het seizoen was ik vooral aan het tobben,” zegt ze zelf over haar ontwikkeling. “Ik zocht de juiste balans tussen werk en voetbal, maar dat duurde even voordat ik die had gevonden. Dat kon je ook goed terugzien in mijn prestaties op het veld. Net voor de winterstop was voor mij de ommekeer. Op het moment voel ik me goed. Een aandeel hebben in goals en assists is voor mij belangrijk, ik denk dat elke aanvaller dat heeft. Het kan altijd beter en je moet ook beter willen, anders kun je geen stappen maken in je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van het team.”

“De wedstrijd in Heerenveen destijds verliep moeizaam,” blikt de speelster, die vorige week haar 24ste verjaardag vierde, terug op de uitwedstrijd van eerder dit seizoen. “Intussen hebben we als team progressie gemaakt en zijn we beter op elkaar ingespeeld. We zijn een stuk verder dan toen. Maar het is en blijft voetbal, dus er kan van alles gebeuren. Wij moeten vooral uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Ik kijk ernaar uit en het wordt zeker een interessante ontmoeting.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 1 april gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan de Oranje Nassaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen