Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Ajax

Voor de interlandperiode boekte ADO Den Haag Vrouwen drie competitiezeges op rij. Deze goede lijn wil de ploeg vrijdagavond doortrekken tegen Ajax. Van de elf onderlinge ontmoetingen in de competitie wonnen de groengelen er drie en twee duels eindigden in een gelijkspel. In de drie eerdere wedstrijden dit seizoen deed het Haagse team zeker niet onder voor de tegenstander. Op 11 september werd het in Amsterdam 0-0 met een uitstekend spelend ADO Den Haag Vrouwen. De thuiswedstrijd op 30 oktober (1-2) en de uitwedstrijd op 29 januari (1-0) gingen nipt met één doelpunt verschil onverdiend verloren.

Fotografie: Laurens Lindhout

Fotografie: Laurens Lindhout

Op 13 november leed Ajax uit bij FC Twente de enige competitienederlaag van dit seizoen. Met 46 punten uit negentien wedstrijden is het momenteel koploper in de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen, dat er zeer op gebrand is om vrijdag drie punten te pakken tegen de ploeg van Ed Engelkes, staat vierde met 28 punten.

“Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar ik denk dat een interlandperiode altijd slecht is voor de continuïteit van je wedstrijdritme,” zegt Dominique Vugts over de competitievrije week die volgde op de zegereeks. “Het is lastiger om daar weer in terug te komen. Voetballend kan het altijd nog veel en veel beter, maar het mooie is wel dat we nu de drie punten uit het vuur slepen. Dat geeft uiteraard wel een goed gevoel. Wat rest is nu het seizoen afsluiten met kwalitatief goed voetbal en daarbij zoveel mogelijk punten behalen. Plus de beker die we met z’n allen heel graag willen winnen!”

Tijdens haar debuutseizoen maakt ze vooral als invalster haar minuten. “Helaas is mijn jaar bij ADO Den Haag Vrouwen niet geworden wat ik vooraf graag had gewild. Privésituaties en studie putten mij als sporter uit, waardoor ik niet 100% kon geven en laten zien wat ik te bieden heb. Momenteel heb ik daarin keuzes gemaakt om mezelf weer op te kunnen laden naar een 100% mooier en beter seizoen op alle vlakken,” aldus de 28-jarige aanvalster. “De lijn gaat vanaf nu weer omhoog. Voetbal is en blijft mijn passie en daar ga ik mee door zolang het mogelijk is. Ready to fight back and show people what I have to offer.”

Fotografie: Sportvibes Digital

Dominique Vugts (speelster ADO Den Haag Vrouwen) Fotografie: Sportvibes Digital

Vrijdag tegen Ajax wordt ingezet op een recordaantal bezoekers, dat het vorige aantal van 5.800 tijdens de kampioenswedstrijd tegen SC Telstar in 2012 uit de boeken moet stoten. “De twaalfde man is altijd een boost en als ik hoor dat er duizenden toeschouwers zullen zijn is dat natuurlijk kickuh,” kijkt Dominique Vugts enthousiast uit naar de topper in eigen stadion. “Strijdlustig zullen wij die wedstrijd in gaan en we gaan uiteraard altijd voor de drie punten. We zullen het zien na het laatste fluitsignaal!”

De wedstrijd ADO Den Haag – Ajax wordt op vrijdag 15 april gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion. In verband met de verwachte drukte voor deze wedstrijd zullen P1, P2 en P3 geopend zijn.

Tekst: Ivo Schimmel