Kirsten Koopmans wil belangrijker zijn voor team
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Kirsten Koopmans wil belangrijker zijn voor team

2015-08-04 at 15-56-06LR Kirsten KoopmansKirsten Koopmans bekroonde haar Eredivisiedebuut voor ADO Den Haag Vrouwen zeven jaar geleden direct met een doeltreffende lob over de keeper van FC Twente. Na haar terugkeer bij de residentie club was de veelzijdige vleugelspeler dit seizoen maker of voorbereider van dertien goals, maar tevreden is zij nog niet. “Ik vind dat ik belangrijker moet zijn voor het team.”

Na drie seizoenen bij FC Utrecht en twee in het shirt van Telstar is Kirsten Koopmans terug bij de club waar zij in 2009 haar Eredivisieloopbaan begon. “Vertrouwd voor mij is dat ik weer in het stadion speel en ook Alex Scholte ken ik van toen, maar het team is heel anders.” Een groot verschil vindt zij dat zij destijds als nieuwkomer eerst erg moest wennen aan het hogere niveau. “Ik was daarom best vaak moe.” Verder is ADO Den Haag Vrouwen in de tussentijd weer wat professioneler geworden. “Zo is de begeleiding verbeterd, kunnen wij nu gebruik maken van een gym voor krachttraining en heb ik nu ook een auto van ADO.” Zij beschouwt het tevens als een voordeel dat ADO Den Haag Vrouwen nu in het stadion traint. “Het is super fijn dat je dagelijks kan trainen op een goed veld en bij thuiswedstrijden ben je daardoor optimaal voorbereid.”

Opvallend is dat zij de Eredivisie jonger heeft zien worden. “Steeds meer meiden kiezen voor een maatschappelijke carrière of een club in het buitenland. Ik was destijds op mijn 18de een van de jongsten. Nu zijn er ook spelers van 16.” Zelf had Kirsten ook nog wel eens in het buitenland willen spelen. “Vooral vorig jaar wilde ik dat heel graag, omdat ze in die tijd ook nog eens op mijn werk aan het reorganiseren waren. Dat was daarom een perfect moment geweest. Maar toen ADO Den Haag Vrouwen aanklopte en ook nog eens een baan bood (bij Solid Online, red.) die aansloot op mijn opleiding, heb ik voor die zekerheid gekozen.”

2015-12-11 at 21-24-34
Beter

Vorig seizoen speelde Kirsten zich voor het eerst in de selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en een oefenduel tegen Thailand. Toch beschouwt zij dat niet als haar beste seizoen. “Het seizoen daarvoor was ik veel meer betrokken in het spel en was ik ook goed voor meer doelpunten en assists.” De vraag hoe tevreden zij is over haar spel bij ADO Den Haag Vrouwen beantwoordt zij met: “Mwah. Ik vind dat ik beter kan en belangrijker moet zijn voor het team. Ik ontwikkel me wel, doe verdedigend mijn werk, maar vooral aanvallend moet er meer uit te halen zijn.”

Bijna net zo sterk met rechts als met links kan Kirsten op beide vleugels uit de voeten. “Omdat ik het meest rechtsbenig ben, voelt opendraaien en een voorzet geven op rechts wat natuurlijker, maar op links kan ik dat ook en kan ik bovendien makkelijker naar binnen komen.” Zij vindt het fijn regelmatig van vleugel te wisselen. “Zeker als je niet lekker in de wedstrijd zit, want dan kan je kijken of het zo beter gaat.” In de bekerwedstrijd tegen RKHVV wierp Kirsten zich onlangs na een anonieme start op links op tot matchwinnaar vanaf rechts. “Voor de tegenstander is dat wisselen van vleugel ook lastig, want die kan zich daardoor niet goed op iemand instellen.”